Bel ons op +31 88 23 02 300
Nieuws

Visma Group neemt 100 procent aandelen Raet over

06 juli 2018

Visma heeft 100 procent van de aandelen van Raet overgenomen. Samen zijn Raet en de Visma Group nu Europa’s belangrijkste leverancier van cloudsoftware voor organisaties, in de particuliere en (semi) publieke sector.

Visma Group en Raet gaan 10 miljoen eindgebruikers bedienen en worden hiermee een van de meest toonaangevende leveranciers van HR-oplossingen in Europa. Klanten zullen profiteren van de toegenomen innovatiekracht en flexibiliteit die zal worden ingezet om hen nog beter te kunnen helpen bij het ontwikkelen van hun organisatie en medewerkers.

De overname van Raet is een strategische keuze van Visma om zijn positie in Nederland en België te versterken, waar Visma reeds actief is met boekhoud-, ERP-, payroll en aanverwante cloud software. Door deze combinatie wordt de markt voor Visma aanzienlijk uitgebreid en krijgen de klanten van beide organisaties toegang tot toonaangevende cloud software.

"De hooggekwalificeerde medewerkers van Visma en Raet, met gezamenlijk ruim 3000 ontwikkelaars, vormen samen een sterke internationale HRM-omgeving. Dit versterkt ons vermogen om nieuwe en bestaande klanten op de lange termijn duurzame oplossingen te blijven bieden", zegt Øystein Moan, CEO van Visma Group. "De acquisitie leidt tot wederzijdse toegevoegde waarde en groeimogelijkheden omdat het aanbod van Raet goed past bij Visma's HRM-strategie", vervolgt Moan.

“De Raet-organisatie is nu onderdeel van de Visma-Group onder de algehele leiding van Øystein Moan, CEO van Visma. De Raet-organisatie in Nederland wordt vanaf nu aangestuurd door Debby de Gelder.” zegt Kobe Verdonck. “Ik zie dit dan ook als het juiste moment om na vier fantastische jaren af te treden als CEO van Raet” vervolgt Verdonck.

De partijen doen geen mededelingen over de verdere details van de overname.