Bel ons op +31 88 23 02 300
Nieuws

Terugblik Raet Zorgdag 2018

10 juli 2018

‘Oh wat is het leven fijn op de Zorgdag’

Het belang van een goede samenwerking met al onze partners in de zorg is hier nogmaals onderstreept en heeft mede geleid tot een zeer gevarieerd en boeiend programma!

Het is dinsdag 26 juni 2018 en de zon is al vroeg te zien in Maarssen. De locatie Inn Style met prachtig uitzicht over de Maarsseveense Plassen leent zich uitstekend voor de Raet Zorgdag. Rond negen uur druppelen de eerste gasten binnen en niet veel later zijn de foyer en het terras volledig gevuld met kletsende klanten, partners, prospects en medewerkers van Raet. Om tien uur bijt Manuela Godec, directeur zorg, in de grote zaal het spits af en verwelkomt de ruim 250 bezoekers. 

Doen is de beste manier van denken

De Raet Zorgdag is een informatieve dag voor alle zorgsectoren en staat in het teken van inspireren, ontmoeten, samen zijn en kennis delen over de laatste innovaties van Raet. Na Manuela’s welkomstwoord, neemt keynote spreker en voormalig Tweede Kamerlid Sabine Uitslag het stokje van haar over. Sabine is op dreef en weet zeker te inspireren. Ze neemt het publiek mee de toekomst in en stelt een paar kritische vragen: ‘Wordt robotisering wel ontarmd in de zorg? Waarom duurt innovatie zo lang? Zitten we niet vast in onze eigen systemen?’ Maar ook: ‘Hoe houd je medewerkers vast? Stop met het functioneringsgesprek en stap eens uit je comfortzone. Doe! Want doen is de beste manier van denken.’ 

Na het sterke betoog van Sabine neemt programmadirecteur Hans Janse ons de trechter in. Want hoe krijg je mensen naar je organisatie? Maar ook, hoe krijg je ze weer terug? Hans: ‘Innovatie is een vereiste. Zaak voor HR om zich daarin te ontwikkelen. Steek tijd in talentmanagement en opleidingsmanagement. Wat zijn de toekomstige behoeften? Maar kijk ook goed naar wat je op dit moment aan medewerkers in huis hebt.’ 

De Flamingo’s, drie door de wol geverfde muzikanten, betreden na Hans het podium. Op de melodie van André van Duins’ ‘Oh wat is het leven fijn als de zon schijnt’, vatten de muzikale Rotterdammers het plenaire programma kort, krachtig en met veel humor samen.  

Eyeopeners en discussies

De maar liefst 14 verschillende breakoutsessies beginnen na een goedverzorgde lunch. De meeste sessies zijn tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Raet, klanten en koepelorganisaties. Veel aandacht gaat uit naar de nieuwe mogelijkheden in de software en services van Raet. Zo vertelt HCM consultant Roland van Oel wat er komt kijken bij een overstap van HR Core-in-huis naar de cloud - HR Core Online - en welke voordelen HR Core Online met zich meebrengt. 

Maar er is ook veel aandacht voor ervaringen en praktische tips van klanten. Zo geeft o.a. Rianne van der Linden van ’s Heeren Loo tips over de inrichting van Self Service. Is het niet beter om de medewerker een rol te geven in zijn of haar indiensttredingsproces? Om op dit soort vragen antwoord te krijgen, heeft ’s Heeren Loo een optimalisatiescan uitgevoerd. Dit zorgt voor veel eyeopeners in de zaal. En ook de sessie van Johanneke van Woerden van ActiZ maakt veel discussie los. Zij vertelt over het arbeidsmarkttekort in de zorg. Dat het vooral voor verpleeghuizen een uitdaging is om extra personeel aan te nemen. Johanneke neemt de deelnemers mee met mogelijke oplossingen waarbij zij-instroom en herintreding als grote kans worden gezien.  

We heffen de glazen op de nazorg van Raet

Na de informatieve en verhelderende breakoutsessies, verplaatsen de bezoekers zich weer naar de grote zaal om nogmaals te genieten van de Flamingo’s. Dit keer brengt het muzikale trio een prachtige ode aan onze (gast)sprekers en sluit af met: ‘We gaan naar de borrel en we maken het laat. Dus we heffen de glazen op de nazorg van Raet’. Met een flinke glimlach op het gezicht verlaat iedereen de grote zaal om vervolgens gezamenlijk het glas te heffen op het zonovergoten terras van Inn Style. Kortom, wat is het leven fijn op de Zordag!