Bel ons op +31 88 23 02 300
Nieuws

Terugblik Raet Overheidsdag 2018

09 november 2018

Dinsdag 30 oktober 2018 vond de Raet Overheidsdag plaats in voormalig stadklooster en weeshuis De Mariënhof in het historisch hart van Amersfoort. De Raet Overheidsdag is dé dag van het jaar waarop vakgenoten en experts uit de overheidsmarkt elkaar ontmoeten en inspireren, en kennis delen over de laatste innovaties Raet. Hoewel de ochtend begon met flinke hoosbuien, maakte de warme sfeer in De Mariënhof het helemaal goed. Om tien uur heette Hendrik Jan Vonk, directeur overheid, de ruim tweehonderd bezoekers van harte welkom in de grote kerkzaal. 

Netwerken en ervaring delen

De Raet Overheidsdag is een informatieve dag voor overheidsinstellingen. Naast het inspirerende plenaire programma, konden deelnemers een aantal break-out sessies naar keuze volgen. Deze sessies waren tot stand gekomen door branche experts, klanten en partners van Raet waaronder SSC ONS, Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, Smart Vitaal en Nétive. Deze sessies waren bij uitstek geschikt om met vakgenoten en specialisten van Raet te netwerken en ervaringen te delen over wet- en regelgeving, innovaties, digitaliseren, talentmanagement en analytics. 

‘Ik volg mijn buikgevoel’

Na het welkomstwoord van Hendrik Jan, startte het plenaire programma met niemand minder dan gastspreker Allard Droste. Deze ondernemer en investeerder, maar vooral professioneel dromer pur sang, liet de zaal kennismaken met zíjn droom. Hij besloot namelijk tien jaar geleden het roer om te gooien en zijn buikgevoel te volgen. Zo ruilde hij zijn goedbetaalde baan als manager bij Stork in voor het ondernemerschap. Hij had een hekel aan corporate culturen en gooide bij zijn nieuwe bedrijf de vaste werktijden, functieprofielen en beoordelingsgesprekken overboord. Allard: “Ik run nu een goedlopende organisatie vanuit een cultuur van eigen verantwoordelijkheid en volledig vertrouwen. Plezier staat boven salaris en ik zet mensen in hun kracht door ze te laten doen waar ze goed in zijn.” Zijn sterke betoog maakte indruk in de zaal, de mensen waren er stil van maar niet voor lang, want het muzikale trio ‘De Flamingo’s’ wist de zaal flink op te zwepen met hun ‘wa-wa-wa-waanzinnige’ muzikale wrap up. Na een overweldigend applaus, maakten de bezoekers zich klaar voor de eerste break-out sessies.

Een kijkje in de keuken

De break-out sessies waren verdeeld over drie ronden met uiteenlopende onderwerpen. Uiteraard was er veel aandacht voor nieuwe mogelijkheden in de Raet software en services maar ook voor ervaringen en praktische tips van klanten. Zo gaf o.a. Gerth Jan Helmes functioneel beheerder van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, een kijkje in de keuken bij hun in-, door- en uitstroomproces. Gerth liet weten hoe VrZW voor een goede adoptie van HR Self Service heeft gezorgd. Ook vertelden Raet consultant Remco te Ronde en directeur IntraData b.v. Simon Kornblum dat pen en papier verleden tijd zijn. De digitale handtekening biedt namelijk zoveel meer voordelen. Het is sneller, duurzamer, kwalitatiever en goedkoper. Ook legde Remco uit hoe deze nieuwe manier van ondertekenen werkt in Youforce.  

Geslaagde Raet Overheidsdag

Na de informatieve en verhelderende break-out sessies, kwam iedereen weer bijeen in de grote kerkzaal waar de Flamingo’s een fantastische ode brachten aan het afscheid van Hendrik Jan. (Vanaf half november geeft hij het stokje over aan Raet collega Sander Heijnen). Ook alle sprekers van de break-out sessies kregen een lofzang van de muzikale heren. Na de muzikale uitsmijter verplaatste iedereen zich naar de bar om onder het genot van een drankje, hapje en livemuziek nog lang na te kletsen en te genieten van een zeer geslaagde Raet Overheidsdag!