Bel ons op +31 88 23 02 300
Nieuws

Terugblik Raet Business Day 2018

Dinsdag 2 oktober 2018 vond de eerste editie van de Raet Business Day plaats op de stijlvolle locatie Inn Style te Maarssen. De Raet Business Day is dé dag waarop vakgenoten en experts uit de zakelijke markt elkaar ontmoeten en inspireren, maar ook samen zijn en kennis delen over de laatste innovaties van Raet. Ondanks uitdagende weers- en verkeersomstandigheden, was rond tien uur de foyer volledig gevuld met kletsende klanten, partners, prospects en uiteraard Raet-medewerkers. Om klokslag half elf heette Debby de Gelder - Managing Director van Raet – de ruim 200 bezoekers van harte welkom in de grote plenaire zaal.

HR gaat niet over software, HR gaat over mensen

Margreet Xavier - adviseur HR-innovatie bij AWVN - nam ons na het welkomstwoord van Debby mee in de trends en ontwikkelingen van HR. Welke keuzes maak je in verandering van tijdperk en hoe kunnen we samen, slimmer en sneller werken? Margreet ging onder andere in op de context waarmee werkgevers te maken hebben die digitaler, globaler, wendbaarder en duurzamer wordt.

Na haar interessante betoog, vulde Hans Janse – directeur Productmarketing van Raet - Margreet goed aan. Hans: “HR gaat niet over software, HR gaat over mensen. Voor het eerst wordt de economie bedreigd omdat de juiste mensen schaars raken. Zorg voor de juiste mensen en de juiste skills. Nu en in de toekomst!” Toen bestormden de Flamingo’s het podium. Deze door de wol geverfde muzikanten vatten op de melodie van ‘Oh wat is het leven fijn als de zon schijnt’ het plenaire programma krachtig, vol enthousiasme en met een grote knipoog mooi samen.

Laat de routine los

Keynote spreker Paul Smit zorgde na de goedverzorgde lunch dat niemand last kreeg van een after dinner dip. Hij wist de hele zaal goed op te zwepen met zijn sessie “Anders kijken”. Zo vertelde hij dat ons brein routine wil, want daarmee bespaar je energie. Maar hoe kun je dan innoveren? Dat kan volgens Paul alleen als je routine loslaat. Ook vergeleek hij een sollicitatiegesprek met Tinder: “Binnen 0,2 seconden weet je of je iemand aantrekkelijk vindt of niet.”

Bij Jumbo doen we het samen

Toen volgden de break-out sessies die Raet samen met een aantal bedrijven en partners, waaronder Jumbo, NH Hotels, Fokker (GKN), Talentsoft, MobileXpense, SmartVitaal en Nétive had samengesteld. Jumbo’s CHRO Alrik Boonstra vertelde onder andere over het Jumbo DNA. Alrik: “Bij Jumbo doen we het samen. We lachen, we maken grappen, we ondernemen, we willen winnen en nemen risico’s. Dat vertalen we ook door op de werkvloer.”

HR Director Cees van der Burgh en Sophie Koopmans van Fokker (GKN) bestempelden vervolgens het belang van People Analytics. Zo deelden ze hun visie en best practice wat People Analytics heeft betekend voor GKN. Want Without data you’re just another person with an opinion (W. Edwards Deming). Sophie benadrukte dat het allemaal begint met het stellen van de juiste vraag. Sophie: “Maar vraag ook terug. Waar hebben we het over, wat willen we bereiken en hoe meten we op de juiste manier?”

We heffen de glazen op de Raet Business Day

Na de informatieve en verhelderende break-out sessies, kwam iedereen weer bijeen in de grote zaal om wederom te genieten van een vermakelijk optreden van de Flamingo’s. Het muzikale trio bracht een ode aan alle (gast)sprekers en sloot af met: ‘We gaan naar de borrel en we heffen de glazen op de Raet Business Day’. En met een grote glimlach op het gezicht verliet iedereen de zaal om vervolgens in de foyer onder het genot van een borrel, bitterballen en live muziek, nog lang na te genieten van een zeer succesvolle en geslaagde Raet Business Day!

11 oktober 2018