Bel ons op +31 88 23 02 300
Nieuws

Team Jumbo-Visma onthult de nieuwe look voor 2019

21 december 2018

Met Visma als nieuwe titelsponsor start Team Jumbo-Visma het nieuwe jaar met een nieuwe look voorzien van het Visma-logo. De nieuwe outfits van zowel de schaats- als de wielerploeg werden vandaag getoond tijdens de teampresentaties aan de pers en partners.

Visma, waar Raet sinds juli dit jaar onderdeel van uitmaakt, ondertekende recent een overeenkomst voor vijf jaar om vanaf 1 januari 2019 de nieuwe titelsponsor te worden van het Nederlandse wieler- en schaatsteam onder de naam Team Jumbo-Visma. Het sponsorschap past in Visma's strategie om zijn Europese activiteiten uit te breiden.

Het Visma-logo zal vanaf nu te zien zijn op de teamoutfits van zowel het wieler- als het schaatsteam. Ook het wagenpark, de sportuitrusting en overig materiaal zullen voorzien worden van het Visma-logo.

"We zijn erg blij dat onze bedrijfsnaam op de kleding van een van de beste wieler- en schaatsteams ter wereld staat. Deze exposure zal onze aanwezigheid en naamsbekendheid vergroten in Nederland en in heel Europa ", zegt Visma-ceo Øystein Moan.

Het profwielerteam neemt deel aan grote UCI World Tour-races zoals de Tour de France, de Giro d'Italia en de Vuelta a España. Op hun deelnamelijst voor 2019 staan ook Hammer Stavanger, de Ronde van Denemarken en de Arctische race van Noorwegen. Voor het schaatsteam is het seizoen al in november gestart. Het volgende evenement is eind december in het Thialf-stadion in Heerenveen.

Nederland is een strategisch belangrijke regio voor Visma. Het bedrijf investeert hier dan ook in nieuwe activiteiten. Deze investering maakt deel uit van Visma's proactieve acquisitiestrategie en het softwarebedrijf onderzoekt voortdurend nieuwe kansen in zowel gevestigde als nieuwe markten in Europa.

"We hebben een fase bereikt waarin we van een Scandinavisch softwarebedrijf uitgroeien naar een pan-Europees bedrijf gaan, en het ondersteunen van Team Jumbo-Visma is een belangrijke stap in het proces van het vergroten van onze aanwezigheid in Europese", aldus Moan.