Bel ons op +31 88 23 02 300
Nieuws

Rhenus en Raet intensiveren de samenwerking

27 juni 2016

Rhenus werkt al jaren met de software van Raet. Het bedrijf is daarover zo tevreden dat besloten is om het contract met zes jaar te verlengen en de samenwerking met Raet uit te bouwen. Rhenus gaat op korte termijn ook de Talent Management modules implementeren. 

De Rhenus Groep levert logistieke diensten over de hele wereld en heeft een jaaromzet van 4,6 miljard euro. Rhenus biedt op dit moment werk aan 1150 medewerkers in Nederland en wereldwijd aan meer dan 26.000 mensen verspreid over 500 locaties. De Rhenus-bedrijfssectoren zijn Contract Logistics, Freight Logistics, Port Logistics en Public Transport. Binnen deze sectoren biedt Rhenus een grote verscheidenheid aan innovatieve logistieke diensten.

Meer zicht op talent, inzetbaarheid en prestaties

“De eerste doelstelling van Rhenus was om zoveel mogelijk HR-basisprocessen online aan te bieden en medewerker en managers de regie te geven over hun eigen HR-zaken ” aldus Anjo Meijer, Corporate HR-manager van Rhenus. “Deze transitie van papier naar digitaal heeft naast veel efficiency, meer data en data van een betere kwaliteit opgeleverd die bovendien centraal in één systeem beschikbaar is.” Medewerkers van Rhenus gebruiken Youforce onder andere voor het aanvragen van verlof, het doen van declaraties, verzuimmanagement, persoonlijk budget, arbeidsvoorwaarden en diverse eigen self service formulieren.

Raet Directeur Business Market Sander Odijk: “Rhenus is een voorbeeld van een organisatie die zich blijft ontwikkelen. Nadat ze de backofficeprocessen efficiënt en effectief hebben ingericht, ligt het vervolg in medewerkers in hun kracht zetten. De uitrol van de Talent Management oplossingen zal dit gaan ondersteunen.” 

Rhenus wil graag meer en beter inzicht krijgen in het talent, de inzetbaarheid en de prestaties van medewerkers. Daarover zijn Rhenus en Raet in gesprek gegaan en het resultaat is dat in het nieuwe contract ook de Talent Management modules worden geïmplementeerd. “Hierdoor is het mogelijk om de competenties van medewerkers beter in kaart te brengen en op de juiste manier te ontwikkelen,” aldus Anjo Meijer. “Met de software van Raet kunnen we de HR-ambities waarmaken!”