Bel ons op +31 88 23 02 300
Nieuws

Regie medewerkers over eigen ontwikkeling nog ver te zoeken

02 mei 2017

Hoewel medewerkers het belangrijk vinden om zelf aan het roer te staan van hun ontwikkeling en inzetbaarheid (72%), zien HR-managers dat dit in de praktijk vaak niet het geval is. Het beperkte vermogen om eigen talent te verwoorden speelt de doorontwikkeling parten. Daarnaast spelen de waan van de dag (64%) en onvoldoende stimulans door hun leidinggevende (34%) een rol. Dit en meer blijkt uit de Raet HR Benchmark 2017, het jaarlijkse benchmarkonderzoek dat Raet houdt onder 1.100 Nederlandse werknemers, 565 HR-managers, 409 zzp’ers en 102 bestuurders uit verschillende branches. 

Tijdgebrek staat ontwikkeling in de weg

Medewerkers zelf bevestigen dit en denken beter de regie te kunnen pakken als zij meer tijd krijgen (29%) en meer ondersteuning en faciliteiten krijgen van de werkgever (26%). Ook betere informatievoorziening over ontwikkelingsmogelijkheden zorgt er volgens medewerkers voor dat zij meer initiatief nemen voor ontwikkeling (25%). Daarnaast helpt volgens ruim een op de vijf medewerkers (22%) een persoonlijke coach die helpt bij de gesprekken en nadenken over vervolgstappen. Tot slot zou voor 22 procent een persoonlijk ontwikkelingsbudget hen in staat stellen om aan het roer te staan van hun ontwikkeling. 

Henk Jan van Commenee, productmanager talentmanagement bij Raet: “Talentmanagement moet een onderdeel zijn van de organisatiestrategie, het is niet enkel een HR-domein. Pas als iedereen in de organisatie de ruimte en vrijheid krijgt om te werken aan persoonlijke ontwikkeling, wordt het lerend vermogen van de organisatie verhoogd. Medewerkers zijn hier primair verantwoordelijk voor.”

 
HR Benchmark 2019 - Vitaliteit

HR Benchmark 2019: Vitaliteit

Hoge pensioenleeftijden, schaarste aan talent en snelle technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat duurzame inzetbaarheid steeds hoger op de agenda staat bij organisaties. Want hoe houd je medewerkers gemotiveerd en vitaal?

Bekijk de onderzoeksresultaten

Volg ons

Volgende week vrijdag en zaterdag zijn wij te vinden op de Nationale Carrièrebeurs in de RAI Amsterdam! Samen met d… https://t.co/ct3YGhCzEW