Bel ons op +31 88 23 02 300
Nieuws

Raet door PGGM gecertificeerd voor UPA 

13 april 2017

Na een lang en intensief samenwerkingstraject tussen PGGM, de Pensioenfederatie en Raet is de UPA-interface (Uniforme Pensioenaangifte) tot stand gekomen. Als grootste softwareleverancier levert Raet vanaf januari 2017 voor haar klanten de UPA-berichten aan ten behoeve van het pensioenfonds PFZW. Deze week ontving Raet van PGGM het UPA-certificaat.

De Uniforme Pensioenaangifte (UPA) is een standaard waarmee salarisgegevens volautomatisch kunnen worden uitgewisseld tussen werkgevers en administratiekantoren aan de ene kant en pensioenfondsen aan de andere kant. De standaard is gebaseerd op het loonaangiftebericht, maar kent ook een aantal andere elementen voor de aansluiting met pensioenen. UPA geeft voor het overgrote deel van de pensioensector alle benodigde elementen voor de uitvoering van de pensioenregeling en ook de bedrijfstakeigen regelingen.

De voordelen van één standaard mogen duidelijk zijn: de gegevensuitwisseling is stabieler en betrouwbaarder. Daarmee neemt de foutenkans af en hoeven er minder herstelwerkzaamheden te worden verricht. 

Het pensioenfonds voor Zorg en Welzijn, PFZW is het eerste pensioenfonds dat is overgestapt op UPA. Enkele andere pensioenfondsen hebben aangegeven per januari 2018 ook over te stappen op UPA.