Bel ons op +31 88 23 02 300
Nieuws

Raet stijgt op Computable 100

01 december 2015

Raet stijgt in de jaarlijkse Computable lijst met 100 krachtigste ICT-bedrijven van Nederland. Zowel financiële prestaties als het imago van een organisatie zijn belangrijke pijlers in het onderzoek. Op de lijst ‘overall imago’ gaat Raet van plaats 65 naar 49.

In de lijst ‘meest innovatief’ stijgen we van plaats 84 naar 56. Dit onderstreept ons innovatieve karakter. Raet blijft investeren in het ontwikkelen van HR-software en services, deze volgen elkaar dan ook in rap tempo op. Computable benadrukt dit: “Sinds Raet uit Amersfoort als Rekencentrum voor Administratie, Efficiency en Techniek in 1966 als onderdeel van Heidemij werd opgericht, is er nogal wat veranderd. Inmiddels is het een grote HR-softwareleverancier die met cloudplatform Youforce meer dan een miljoen gebruikers heeft.” 

Ook als werkgever krijgt Raet waardering. In de lijst ‘geliefde werkgever’ zijn we opgeschoven van plaats 61 naar 30.

Over Computable 100

De Computable 100 is een jaarlijkse ranglijst van de honderd krachtigste ICT-bedrijven van Nederland, gebaseerd op een financieel én een imago-onderzoek. De berekening van de financieel krachtigste bedrijven is door MBCF Corporate Finance uitgevoerd en gebaseerd op drie factoren. De winstgevendheid van een bedrijf (bedrijfsresultaat gedeeld door de omzet), de solvabiliteit (eigen vermogen ten opzichte van het balanstotaal) en de omzet per werknemer.

In het onderzoek is door Enigma Research specifiek gevraagd naar het imago als werkgever, als zakenpartner, op het gebied van innovatie en op basis van het kennisniveau van de medewerkers.

Om tot het imago-onderzoek te worden toegelaten is een minimale Nederlandse omzetgrens van twintig miljoen euro bepaald. In sommige gevallen is de jaaromzet geschat. Op basis hiervan is een lijst met 150 ICT-bedrijven samengesteld die in het onderzoek zijn meegenomen.

Volg ons

Volgende week vrijdag en zaterdag zijn wij te vinden op de Nationale Carrièrebeurs in de RAI Amsterdam! Samen met d… https://t.co/ct3YGhCzEW