Bel ons op +31 88 23 02 300
Nieuws

Raet op tweede plaats vendors innovatieve HR-oplossingen

31 maart 2016

In een recent onderzoek van Computer Profile, het databureau voor ICT organisaties, staat Raet op een stevige tweede plaats van vendors van innovatieve HR-oplossingen.

In het onderzoek is gekeken naar afzonderlijke HR-oplossingen en naar gebruikte ERP-toepassingen die veelal HR-functionaliteit bevatten. Met name in het publieke domein is Raet volgens het onderzoek de meest in het oog springende vendor: maar liefst 28% van de organisaties gebruikt de HR-oplossingen van Raet. 

HR-software wordt in totaal gebruikt door 86 procent van de organisaties. Het gebruik van HR-oplossingen die worden gehost door externe dienstverleners of die uit de cloud worden afgenomen, ligt op 43 procent. Bij 33 procent van alle bedrijfsvestigingen draait HR-software nog altijd op de eigen locatie.

Een kwart van alle organisaties geeft aan wel HR-oplossingen te gebruiken, maar deze draaien op servers op het hoofdkantoor of een andere locatie. Ook hier zijn duidelijke verschillen waarneembaar voor de verschillende marktsegmenten. Bij organisaties uit het publieke domein en bij multinationals wordt HR-software het meest in de cloud ondergebracht. In de segmenten national enterprises en medium sized businesses komt on-premises HR-gebruik nog het meest voor.

Het totale gebruik van HR-software is 86 procent. Omdat binnen één organisatie meerdere HR-pakketten in gebruik kunnen zijn, ligt de som van de afzonderlijke vormen hier dan ook hoger dan 86 procent.

Meer weten? 

Het complete onderzoek vindt u hier.