Bel ons op +31 88 23 02 300
Nieuws

Raet kondigt investering door HgCapital aan

23 maart 2016

Raet kondigt een investering door HgCapital aan. HgCapital, dat volledig achter het huidige management en de groeistrategie van Raet staat, verwerft een meerderheidsbelang van de management-aandeelhouders en CVC Capital Partners. De details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Raet is sinds 1965 actief in Nederland. Het bedrijf heeft meer dan 1.000 medewerkers in dienst en zijn cloudoplossingen maken HR voor zo’n drie miljoen mensen mogelijk. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 10.000 klanten en heeft momenteel vestigingen in Nederland, België, Spanje, Argentinië, Peru, Chili en Colombia. 

De groeistrategie van Raet is gericht op het verbreden van het HR solutions portfolio en het uitbreiden van de internationale aanwezigheid om zo de toekomstige strategische HR behoeften van mensen in organisaties te ondersteunen. 

Justin Von Simson, Partner en hoofd van het HgCaptial kantoor in München: “We volgen de ontwikkelingen van Raet al enkele jaren. De organisatie heeft een fantastische positie in de Nederlandse markt en we zijn sterk onder de indruk van het nieuwe management team dat sinds 2014 in staat is geweest om de ontwikkeling van Raet ook buiten de grenzen van de thuismarkt in een stroomversnelling te brengen en een breed internationaal publiek aan te trekken. We zijn enthousiast over de mogelijkheden om het team verder te ondersteunen bij deze uitdaging”.

Ed Wielechowski, Principal van het HgCapital TMT team: “We zijn erg blij dat Kobe en zijn team HgCapital hebben gekozen als nieuwe investeerder. Raet heeft de mogelijkheid om in de komende jaren een leidende positie te verwerven als wereldwijde leverancier van HR cloud software en diensten en we zullen dit ondersteunen met onze expertise van de TMT sector".

“Wij vinden het geweldig dat we met het team van HgCapital gaan samenwerken nu ons bedrijf verder groeit en we onze ambitie om leidend te worden in het segment HR software en HR services kunnen gaan waarmaken”, aldus Kobe Verdonck, CEO bij Raet. “Ik ben dankbaar voor de grote inzet van ons team en voor de steun van CVC Capital Partners in de afgelopen jaren waardoor onze voortdurende groei en internationale expansie mogelijk zijn gemaakt.”

Over HgCapital

Nadere informatie over HgCapital is te vinden op: www.hgcapital.com

Volg ons

Volgende week vrijdag en zaterdag zijn wij te vinden op de Nationale Carrièrebeurs in de RAI Amsterdam! Samen met d… https://t.co/ct3YGhCzEW