Bel ons op +31 88 23 02 300
Nieuws

Aantal banen in 2015 licht gestegen

13 januari 2016

Zakelijke markt zit in de lift terwijl overheid, zorg en welzijn zijn gekrompen

Het aantal banen in Nederland is in 2015 gestegen met 0,3 procent. Dit blijkt uit de Banen Index van Raet, specialist in HR-cloudoplossingen en services, in samenwerking met HR Analytics adviesbureau iNostix. In juni 2015 beleefde het aantal banen een hoogtepunt. Het aantal banen in de zakelijke markt maakte met 0,7 procent de grootste groei door. Binnen deze sector was de groei het grootst onder bedrijven tot 100 medewerkers (+1,8%) en bedrijven van 100 tot 500 medewerkers (+1,0%), terwijl het aantal banen bij bedrijven met meer dan 500 medewerkers daalde met 1 procent.

Niet in alle sectoren is het aantal banen in 2015 gestegen. Zo kromp het aantal banen in de sector zorg en welzijn het sterkst met 1,3 procent. Ook binnen de overheid is deze dalende trend te zien. Hier daalde het aantal banen over heel 2015 met 0,8 procent. De onderwijssector liet een gebruikelijke krimp zien in de zomermaanden, die in de tweede helft van het jaar weer werd goed gemaakt.

“Met de Raet Banen Index brengen wij actuele en betrouwbare data van verschillende branches in kaart”

Leon de Looff, directeur bij Raet: “Nu de economie lijkt aan te trekken, zien wij een groeiende behoefte aan informatie over de werkgelegenheid. Met de Raet Banen Index brengen wij actuele en betrouwbare data van verschillende branches in kaart. Hierdoor kunnen wij maandelijks een snelle indicatie geven van de ontwikkeling in het aantal banen in Nederland en daarmee een weergave van het economische tij.”

Over de Raet Banen Index

De Raet Banen Index biedt actueel inzicht in de procentuele groei of krimp van het aantal banen van medewerkers in loondienst. De index toont ontwikkelingen in vier segmenten: zakelijke dienstverlening, overheid, onderwijs en de zorg en welzijn.  De Raet Banen Index is ontwikkeld in samenwerking met iNostix, een gerenommeerd adviesbureau op het gebied van HR Analytics. De index is gebaseerd op facturatiegegevens van Raet en bevat geen persoonsgegevens. 

Volg ons

Volgende week vrijdag en zaterdag zijn wij te vinden op de Nationale Carrièrebeurs in de RAI Amsterdam! Samen met d… https://t.co/ct3YGhCzEW