Bel ons op +31 88 23 02 300

Terugblik Visma | Raet Onderwijsdag 2019

Dinsdag 28 mei 2019. Het openbaar vervoer staakt. Snelwegen zijn overvol. Regen spoelt langs de ramen van het Muntgebouw in Utrecht. Binnen heeft het team van Visma | Raet alles al in gereedheid gebracht. Maar gaat het gasten en sprekers lukken om te komen? Onze zorgen blijken onterecht: ruim voor de aftrap van Bas de Pierre, directeur onderwijs, beginnen mensen binnen te druppelen. ‘Welkom!’ ‘Hier kun je je paraplu kwijt.’ ‘Neem nog een kopje koffie.’ ‘We gaan om tien uur beginnen!’

De Visma | Raet Onderwijsdag is al vijf jaar een informatieve netwerkdag voor mensen uit alle onderwijssectoren. Ontmoeten – inspireren – delen – groeien staan centraal in het programma. En ook dit jaar is dat weer een combinatie van kennisdelen, aandacht voor actuele HR-thema’s in het onderwijs, ontwikkelingen op het gebied van e-HRM en ontspanning. Dit keer valt natuurlijk één ding enorm op: Raet is Visma | Raet geworden. 

Krachten bundelen voor optimale prestaties

Bas de Pierre begint zijn welkomstwoord dan ook met een filmpje over het Jumbo-Visma Team. Topatleten die met een professioneel trainingsregime, betrokkenheid en samenwerking maximaal presteren en fantastische resultaten behalen. Ze verbeteren zichzelf elke dag. Zoals wij onze klanten willen helpen om hun organisatie maximaal te laten presteren. Nu Visma en Raet de krachten hebben gebundeld, worden onze mogelijkheden groter: nieuwe samenwerking, nieuwe producten en nieuwe energie om organisaties te brengen tot maximale prestaties. 

Verandering begint bij het eerste stapje

Hans Kazàn staat natuurlijk bekend als goochelaar, maar weet de aanwezigen op de Visma | Raet Onderwijsdag ook enorm te boeien met zijn levensverhaal. Hij neemt ons mee terug naar de periode waarin hij allerlei hindernissen overwint om zijn droom – een theater in Zuid-Spanje – te verwezenlijken. Dat hij vervolgens alles weer kwijtraakt en in een dal belandt waar hij bijna drie jaar in blijft. Tot zijn zoon hem een spreuk voorlegt van Rocky Balbao: ‘Het gaat er niet om hoe hard je kunt slaan, maar hoeveel je kunt incasseren.’ Hij wordt wakker en zet de eerste stap op een nieuwe weg. 

 

Hans Kazàn: ‘Iedereen maakt zoiets mee in zijn leven. Er zijn twee dingen belangrijk. Allereerst: accepteer wat er gebeurd is, het verleden kun je niet veranderen. En vervolgens ga je stapje voor stapje weer opbouwen. De eerste stap is het begin van een nieuwe weg.’

De breakout-sessies (1) Een nieuw platform

Na dit inspirerende begin gaan we over naar de breakout-sessies, waar niet alleen medewerkers van Visma | Raet, maar ook partners en klanten hun kennis en ervaringen delen. Er is veel belangstelling voor de nieuwe producten die Visma meebrengt: Visma Financials en Visma HRM en Payroll. Alix Stoel (Visma Software) weet veel mogelijkheden van de app en portal Visma HRM te presenteren in de beperkte tijd die hij tot zijn beschikking heeft. Visma HRM is al geschikt voor veel sectoren en er wordt hard aan gewerkt om het onderwijs aan te haken. De inrichting begint januari 2020 en de go-live wordt precies een jaar later verwacht. Belangrijk is dat er eerst een best-practice gebouwd gaat worden, die kan worden aangepast aan de wensen van de organisatie.

Ook bij de sessies over input voor het goede gesprek, de update over Youforce Public, het nieuwe inloggen en het akteproces worden geanimeerde gesprekken gevoerd, leren we later uit de muzikale wrap-up van De flamingo’s.

Anders kijken helpt bij veranderingen

Na een heerlijke lunch dreigt de aandacht vaak een beetje weg te zakken. Maar niet op de Visma | Raet Onderwijsdag 2019. Paul Smit brengt met zijn humoristische en energieke presentatie Anders kijken de aandacht heel snel weer terug. Met aansprekende voorbeelden laat hij zien dat een situatie heel anders kan zijn, dan je hem in eerste instantie ziet. Onze hersenen blijken enorm voorgeprogrammeerd. En veranderen blijkt nog niet zo makkelijk. Zo hebben wij 21 tot 66 herhalingen nodig voordat we nieuwe handelingen automatisch gaan doen. Bovendien blijken de stofjes testosteron, oestrogeen, dopamine en serotonine bepalend te zijn voor de manier waarop ieder mens communicatie oppakt. Als je iedereen wilt bereiken is het bij organisatieveranderingen dus belangrijk om op meerdere manieren te communiceren. 

 

Paul Smit: ‘De wereld om ons heen blijft veranderen. Daar moeten we mee omgaan. Het is de kunst om de bekende patronen los te laten, dan zie je ineens iets heel anders. Dan verschijnen er mogelijkheden voor verandering.’ 

De breakout-sessies (2) Robots in het onderwijs

Visma bestaat in Nederland uit een aantal zelfstandig opererende bedrijven, die zich allemaal richten op het digitaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen. Bob Schouten (ProActive) is aanwezig om in de tweede ronde van de breakout-sessies uit te leggen hoe je de uitgavenstroom efficiënter kunt administreren. Verder kunnen we luisteren naar Sjoerd van den Heuvel (Hogeschool Utrecht) die ingaat op de mogelijkheden van people analytics, en naar updates over flexibele arbeidsvoorwaarden talentmanagement en Payroll Gemal. 

De zaal zit vol bij de sessie over robotics in het HR-proces. Wouter Renden laat zien dat er al ontwikkelingen zijn in het onderwijs, zoals Google Expeditions, iPads op robots waardoor zieke kinderen toch onderwijs kunnen volgen en robots in de klas als onderwijs-assistent. Visma | Raet werkt al twee jaar met vijftien medewerkers aan robotica die in het HR-proces kunnen worden ingezet. En er draaien nu al 47 robots. Ze zijn geschikt voor situaties waarin je een repeterende handeling moet uitvoeren. Bijvoorbeeld het invoeren van nieuwe medewerkers bij een overname. Of het klaarzetten van controlerapporten. Wouter wil graag samen met mensen uit het onderwijs inventariseren en analyseren waar robots in hun sector kunnen worden ingezet.

De breakout-sessies (3) Indiensttreding 2.0

Verfrist door thee of een sapje gaan we naar de laatste breakout-sessies voor updates over Youforce Public, Werving & Selectie, Scenarioplanning en Prognose. Bij de sessie Indiensttreding 2.0 legt Marco Vermaat uit dat het bestaande proces is aangepast vanuit de wens om de leidinggevende te ontlasten in het indiensttredingsproces en meer regie te leggen bij de (nieuwe) werknemer. Wendy Zondervan (Amos) vertelt hoe ze in eerste instantie zo haar bedenkingen had bij de nieuwe workflow van het indiensttredingsproces. Die houden in dat de nieuwe medewerker al heel snel toegang heeft tot Self Service. Er is naar de bezwaren geluisterd en er zijn slimme oplossingen gevonden. Amos is nu heel blij met Indiensttreding 2.0.

Als uitsmijter verzorgen De flamingo’s een hilarische wrap-up van de Visma | Raet Onderwijsdag 2019, waarna er tijdens de borrel nog flink genetwerkt wordt.

Bekijk hier de videocompilatie van deze inspirerende dag.