Bel ons op +31 88 23 02 300
Nieuws

Raet Werving & Selectie voldoet aan (inter)nationale webrichtlijnen

Afgelopen week heeft een nieuwe release plaatsgevonden van Raet Werving & Selectie. Hiermee is het een van de eerste Recruitmentsystemen (ATS) die voldoen aan de Nederlandse Webrichtlijnen en de internationale webrichtlijn (WCAG 2.0). Beide zijn van kracht vanaf 1 januari 2017.

De Nationale Webrichtlijn en de Internationale WCAG 2.0 (Web Content Accessibility Guidelines) zijn ingesteld om webpagina’s toegankelijker te maken voor mensen met functiebeperkingen zoals blindheid en slechtziendheid, doofheid en gehoorverlies, leerproblemen, cognitieve beperkingen, motorische beperkingen, spraakproblemen, overgevoeligheid voor licht en combinaties daarvan. De aanpassingen maken webcontent doorgaans ook beter bruikbaar voor gebruikers in het algemeen.

MVO

De ‘Werken bij’ en ‘Career’ pagina’s in Raet Werving & Selectie bevatten na de nieuwe release diverse verbeteringen, waardoor een grote groep mensen met een beperking nu wél mee kan doen in een sollicitatieproces. Het gaat om 15% van de beroepsbevolking die hiermee nu ook toegang heeft tot de sollicitatieformulieren. Na activering van de nieuwe softwareversie voldoen de Raetklanten die werken met Raet Werving & Selectie aan een belangrijke doelstelling die de overheid stelt in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: iedereen moet een gelijke kans hebben op een sollicitatiegesprek. 

Aanpassingen

Raet Werving & Selectie heeft nu de mogelijkheid om een gedetailleerde lijst van verplichte velden weer te geven die de kandidaat nog niet heeft ingevuld in het sollicitatieformulier. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om de velden te vinden, te lezen en in te vullen. Een andere aanpassing is dat velden zoals geboortedatum en geslacht zijn verrijkt met veldverzamelingen en labels die het voor schermlezer software eenvoudiger maken om gebruikers te assisteren bij het invullen van deze informatie. 

Let op

Voor het activeren van deze functionaliteit is een aanpassing van de bestaande websitecomponenten noodzakelijk.  

09 september 2016

Volg ons

Volgende week vrijdag en zaterdag zijn wij te vinden op de Nationale Carrièrebeurs in de RAI Amsterdam! Samen met d… https://t.co/ct3YGhCzEW