Bel ons op +31 33 45 06 506

Onze directie

Raet wordt geleid door een directie met een brede ervaring in binnen- en buitenland. Elk van onze directieleden heeft uitgebreide ervaring op zijn of haar expertisegebied.

Kobe Verdonck

Kobe Verdonck (CEO)

"De afgelopen 15 jaar heb ik mijn sporen verdiend bij internationale HR-organisaties. In 1995 ben ik afgestudeerd in rechten en economie (MBA). Daarna heb ik diverse managementfuncties gehad met wereldwijde verantwoordelijkheid op het gebied van HR, juridische zaken en financiën. Daarbij heb ik veel kennis opgedaan over technologie en HR op wereldwijde schaal; vakgebieden die beide onmisbaar zijn voor een succesvolle organisatiestrategie. 

Innovatie en customer intimacy zijn mijn drijfveren: ik zie altijd kansen voor onze dienstverlening om nog beter aan te sluiten bij de wensen van onze klanten. Dat is de uitdaging die ik dagelijks stel; voor mezelf, voor ons directieteam en voor onze organisatie. Ik geloof in teamwork en in duurzame partnerships die maximale waarde voor onze klanten creëren."

Jochem Theunissen Raet

 

Jochem Theunissen (Chief Financial Officer)

Na het afronden van mijn studie econometrie, ben ik gaan werken als Investment Banker, gevolgd door een aantal jaren in Private Equity. Geïntrigeerd door de mate waarin investeringen in het veranderende IT-landschap zorgen voor innovatie, groeide mijn ondernemersgeest. Vervolgens trad ik als CFO toe tot het management van online businessplatform Emesa, voordat ik bij Raet begon.

Klanten brengen bij Raet een van hun belangrijkste zakelijke processen onder: HR. Als Raet willen wij hun verwachtingen overtreffen, daarom stellen we de klantbehoefte centraal in alles wat wij doen. Enerzijds houd ik van de servicegerichte benadering die daaruit spreekt. Anderzijds sluit het feit dat bij ongeëvenaarde klantervaringen investeringen in innovatie horen, naadloos aan bij mijn overtuiging dat innovatie een essentiële basis is voor een succesvolle samenwerking met bestaande en toekomstige klanten. 

Als CFO moet ik overzicht hebben en leiding nemen met betrekking tot financiële activiteiten. Als businesspartner voor het ET zet ik me in voor het realiseren van de strategie en zal ik er bovendien op toezien dat robuuste financiële en bedrijfsmatige controles in de organisatie verankerd zijn om duurzame winstgevendheid te waarborgen. Daarbij zullen mijn analytisch vermogen en mijn intentie om waarde te creëren voor stakeholders van grote waarde zijn.” 

 
Debby de Gelder Directeur HR Services

Debby de Gelder (Directeur HR Services)

Na mijn studie Bedrijfskunde en Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit ben ik als businessconsultant gaan werken bij Archstone Consulting, waar ik mij vooral bezighield met bedrijfstransformaties en veranderprojecten. Daarna heb ik bij KPN zes jaar verschillende HR-functies bekleed, uiteenlopend van het optimaliseren van processen tot het leiding geven aan de HR-activiteiten, en was ik verantwoordelijk voor alle HR-producten en -diensten. Sinds november 2015 ben ik werkzaam bij Raet als Directeur HR Services. 

In deze rol ben ik verantwoordelijk voor onze HR services: de operationele HR-ondersteuning van onze klanten. Klanten vertrouwen ons hun HR- en salarisadministratie toe. Dit is de ruggengraat van hun organisatie; als deze administratieve processen niet goed verlopen, zijn de medewerkers van onze klanten niet tevreden en functioneert hun organisatie niet optimaal. Ik zorg er samen met onze mensen voor dat klanten verzekerd zijn van continuïteit in hun HR- of salarisadministratie. We helpen daarbij ook om de HR-dienstverlening in hun organisatie structureel naar een hoger plan te brengen.

Martijn Messemaker

Martijn Messemaker (Chief Human Resources Officer)

In bijna 20 jaar heb ik de verschillende aspecten van HR leren kennen. Ik begon als HR consultant bij Hay Group. Daarna heb ik bij Unilever de HR transformatie naar de HRBP rol en gedeeltelijke outsourcing meegemaakt. Bij bol.com heb ik als Head of HR 5 jaar meegebouwd aan 25% groei per jaar, met de nodige uitdagingen op recruitment, cultuur, leiderschap, employee experience en organization scalability. De rode draad is voor mij altijd geweest het streven naar duurzame groei van organisatie en individu. 

Ik voel me bevoorrecht om als CHRO Raet te helpen bij de verdere ontwikkeling van de propositie en organisatie. In onze groei naar een toonaangevende internationale HR solutions provider, streven we continue naar het upgraden van onze interne HR practices, het optimaliseren van onze cross-functionele manieren van werken en het verhogen van vitaliteit.

Patrick Aalbers

Patrick Aalbers (CMO)

In de afgelopen 17 jaar ben ik actief geweest in internationale marketing. Ik heb gewerkt bij toonaangevende software en cloud application service providers zoals McAfee en TomTom (Telematics). Technologie is er om het leven makkelijker te maken. Als ik om me heen kijk zie ik hoe technologie mensen in staat stelt om het beste uit zichzelf te halen. Hoe het ervoor zorgt dat bedrijven excellent presteren. 

Als CMO zet ik onze klanten centraal in alles wat mijn team en ik doen. Ik wil een omgeving creëren waarin we allemaal samenwerken, het beste van onszelf geven om de doelen van onze klanten en die van ons bedrijf te bereiken. 

Wijnand van Plaggenhoef

Wijnand van Plaggenhoef (Head of Cloud Solutions) 

Nadat ik in 1996 mijn studie Industriële Automatisering heb afrond, ben ik gaan werken bij Baan Development (nu Infor). Hier heb ik veel ervaring op gedaan met standaard product ontwikkeling. Het is mijn passie om met een enthousiast internationaal team, generieke producten te bouwen die klantverwachtingen overtreffen. In 2004 ben ik overgestapt naar Cordys. Ik was hier uiteindelijk verantwoordelijk voor de Nederlandse development organisatie. Daarbij heb ik gezien hoe de optimalisatie van processen klanten kunnen helpen om enorme stappen te maken in efficiëntie en effectiviteit.

Als Head of Cloud Solutions bij Raet ben ik verantwoordelijk voor een geweldig team in Nederland, Spanje en Argentinië. We werken samen aan de verdere ontwikkeling en het operationeel beheer van de Raet Product portfolio. Zodat onze klanten kunnen rekenen op nieuwe functionaliteiten die de HR-processen nog beter ondersteunen. 

Volg ons

Samen met de CHRO Community organiseerde wij op 14 juni een Round Table met 20 HR-directeuren. Zij bogen zich over… https://t.co/NFsPVd2DBm