Bel ons op +31 88 23 02 300

Certificaten

Maakt u zich zorgen over de beveiliging van gegevens wanneer u via de cloud gaat werken of wanneer u kiest voor outsourcing? Bij Raet weet u zeker dat uw gegevens in goede handen zijn door onze uitgebreide certificering, onder meer op het gebied van kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging.

ISAE3402 type II

Raet is 'in control' met haar activiteiten op het gebied van HR-, salaris-, pensioenverwerking en outsourcing services voor haar klanten. De accountant van Raet verklaart in het jaarlijkse ISAE3402-rapport een juiste opzet, bestaan en werking van beheersmaatregelen in 2013 over genoemde producten en diensten. Inclusief de beheersing van productontwikkelactiviteiten en de generieke IT-omgeving.

De ISAE3402-verklaring is bedoeld voor de accountant van klanten voor de jaarrekening of voor specifieke compliance-wetgeving. Onder andere de Sarbanes-Oxley Act verplicht Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven om te rapporteren over effectieve beheersing van bedrijfsprocessen.

Het door Raet geleverde rapport ondersteunt ondernemingen hierin. Ook de Autoriteit Financiële Markten in Nederland eist van bijvoorbeeld pensioenfondsen, banken, fondsbeheerders en Europese aanbesteders een dergelijke rapportage.

Klanten van Raet kunnen het rapport ontvangen op basis van een Non Disclosure Agreement (NDA). 

De accountants van Deloitte, Ernst & Young, BDO en PWC hebben de beschikking over het rapport voor intern gebruik. Neemt u hiervoor contact op met uw accountant of stuur een e-mail naar Raet.

ISO 9001:2008

Raet is sinds juni 1997 gecertificeerd volgens de kwaliteitsnorm ISO 9001. Dit certificaat heeft betrekking op het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie.

De certificerende instantie DEKRA bewaakt met audits ieder jaar of voldaan wordt aan de norm. Het huidige certificaat ISO 9001:2008 is geldig tot 15 april 2017.

ISO 27001:2013

Als e-HRM-dienstverlener is Raet zich in dit internet-tijdperk ten volle bewust van de noodzaak tot uitstekende bescherming van klantgegevens. Raet is daarom ook gecertificeerd volgens de ISO 27001:2013 kwaliteitsnormen voor informatiebeveiligingssystemen. Met deze certificering behoort Raet tot een selecte groep van ondernemingen die aantoonbaar de risicobeheersing en informatiebeveiliging op orde heeft. Raet hanteert hierbij onder andere de ISO27002 norm en richtlijnen van het Nationaal Cyber Security Centrum.

DEKRA, die organisatie die de certificering verstrekt, bewaakt met halfjaarlijkse audits of het systeem nog volledig aan de normen voldoet. Het huidige certificaat is geldig tot april 2017.