Bel ons op +31 88 23 02 300

"Met de Talent Management software van Raet bieden we talenten in onze organisatie perspectief."

Interview met

Infotheek Jordy Kool
CEO
Sheila Sponselee
HR manager

In deze case

  • Talent Management software
  • HRM software

Samenvatting

Infotheek werkt samen met Raet aan het digitaliseren van talentmanagement en performance management. Infotheek heeft talenten nu beter in beeld en kan medewerkers passende groeikansen bieden.

Digitaliseren van beoordelingsgesprekken met Performance Management  

Infotheek, leverancier van IT hardware en services, is de afgelopen jaren hard gegroeid. In enkele jaren groeide het aantal medewerkers van 150 naar meer dan 400. Inmiddels is Infotheek in elf landen actief. CEO Jordy Kool: “De aandacht ging de laatste jaren vooral uit naar het versterken van sales en marketing en minder naar onze HR systemen. Raet helpt ons nu met die inhaalslag. We zijn begonnen met de loonadministratie, maar we hebben inmiddels de smaak te pakken. Het Raet-platform biedt veel mogelijkheden en onze intentie is dan ook om daar zoveel mogelijk uit te halen.” 

“Met de Performance Management software van Raet hebben we altijd inzicht in het functioneren van medewerkers en de voortgang van beoordelingsgesprekken.”

HR-manager Sheila Sponselee vult aan: “We groeien hard waardoor we processen zoals ziekteverzuim en declaraties niet langer via een mail en excelsheets konden stroomlijnen. Dat werkte prima toen we met 150 medewerkers waren en alleen in Nederland gevestigd waren. Maar met elf kantoren in negen verschillende landen is het een verademing om processen via de software van Raet te laten verlopen. Het vastleggen en opvolgen van de tweejaarlijkse beoordelingsgesprekken digitaliseren en structureren we nu met de Performance Management-module van Raet. Daardoor hebben we inzicht in de performance van medewerkers en de voortgang van de gesprekken.”

Inzicht in talenten en opleidingsbehoeftes van medewerkers

Infotheek investeert sterk in opleidingen, training en coaching. Daarvoor werkt het bedrijf met diverse opleiders samen, zoals de Hogeschool Leiden, de RSM in Rotterdam en het gerenommeerde IMD in Zwitserland. Sheila Sponselee: “Raet helpt ons via Opleidingsmanagement om dat nog beter te structureren, zodat we straks met één druk op de knop weten wat de opleidingsbehoeftes van medewerkers zijn en op welke manier zij zich ontwikkelen. We kunnen vraag en aanbod daardoor veel beter matchen.” 

Daarnaast is Infotheek begonnen met het gestructureerd in beeld krijgen van zijn talenten, eveneens ondersteund door de Talent Management suite. Jordy Kool heeft daar hoge verwachtingen van. “Toen onze organisatie uit 150 mensen bestond, wisten we redelijk goed wie de aanstormende talenten waren. Nu is dat veel lastiger. Waar we naartoe willen is dat we op elk moment in beeld hebben wat de top-30 talenten in onze organisatie zijn. 

“Met Opleidingsmanagement komen we met een druk op de knop te weten wat de opleidingsbehoeftes van medewerkers zijn.”

Via de module Succession Planning kunnen we dat in de toekomst beter in beeld krijgen. Een getalenteerde orderpicker in ons warehouse komt zo bijvoorbeeld veel eerder in beeld voor een functie bij een andere business unit. Op die manier kunnen we onze talenten perspectief bieden. Als je de beste mensen op de juiste plek weet te krijgen werkt dat door in het succes dat je als bedrijf hebt.”

Betere sturingsinformatie

De voordelen van het gestructureerd digitaliseren van HR-processen zijn evident, volgens Kool. “Het haalt veel werklast weg in een groeiende omgeving. Het werken met digitale personeelsdossiers spaart veel tijd en dus geld uit en zorgt ook voor veel gemak. “Digitale personeelsdossiers sparen niet alleen tijd en geld uit, maar zorgen ook voor veel gemak.” 

"Digitale personeelsdossiers sparen niet alleen tijd en geld uit, maar zorgen ook voor veel gemak." 

Bij ziekteverzuim krijgt de manager bijvoorbeeld automatisch een melding wanneer iemand langer dan een x aantal dagen ziek is en daar actie op nodig is. Ook beschikken we als directie over veel betere sturingsinformatie. Zo kunnen we bijvoorbeeld gemiddelde verzuimpercentages per afdeling vergelijken.” 

Kool ziet nog veel meer mogelijkheden om de samenwerking met Raet vorm te geven. “Wat mij betreft zou Raet elke maand een nieuwe module aan ons mogen presenteren waarmee wij ons voordeel kunnen doen.”

Over Infotheek

Infotheek helpt organisaties in onderwijs, de zorg, de zakelijke markt en de overheid te besparen op hun IT-hardware. Dit doet Infotheek door naast de jongste versies vooral de voorlaatste modellen aan te bieden die ruimschoots voldoen aan de eisen. Daarnaast groeit de services divisie van Infotheek hard, bestaand uit verhuur, cloud- en buyback diensten. Infotheek, met hoofdkantoor in Leiden, is met ruim 400 medewerkers actief in elf Europese landen.

Bel ons op +31 88 23 02 300 of Bel mij terug

Volg ons

Volgende week vrijdag en zaterdag zijn wij te vinden op de Nationale Carrièrebeurs in de RAI Amsterdam! Samen met d… https://t.co/ct3YGhCzEW