Bel ons op +31 88 23 02 300

"Met de software van Raet hebben onze medewerkers zelf de regie over hun HR-processen en ontwikkeling."

Interview met

Haag Wonen Joyce Barbier
Teamleider P&O

In deze case

  • HR-gesprekscyclus
  • Self Service
  • Personeelsadministratie

Samenvatting

Haag Wonen vindt het belangrijk zo kostenefficiënt mogelijk te werken en digitaliseert daarom de HR-processen. Inmiddels maken medewerkers gebruik van Self Service en is de HR-gesprekcyclus volledig gedigitaliseerd met de software van Raet.

Woningcorporaties staan de laatste jaren onder druk. Veranderingen in de markt en de wet- en regelgeving dwingen corporaties om efficiënter te opereren. Ook bij Haag Wonen, een Haagse corporatie met zo’n 22.000 woningen, staat kostenefficiënt werken hoog op de agenda, vertelt Joyce Barbier, Teamleider P&O. “De markt staat niet stil. We moeten inspelen op ontwikkelingen zoals herbestemming en stijgende bewonersparticipatie. Daarnaast hebben we te maken met veranderingen in de wetgeving, bijvoorbeeld de verhuurdersheffing.”

“We moeten flexibel en wendbaar zijn, maar dat kan alleen als onze interne processen efficiënt ingericht zijn.”

Deze ontwikkelingen hebben grote impact op Haag Wonen. “We moeten flexibel zijn, maar dat kan alleen als onze interne processen efficiënt ingericht zijn. Het digitaliseren van onze HR-processen sluit hierop aan. Onze medewerkers hebben nu grotendeels zelf de regie over hun HR-processen en ontwikkeling. Ze kunnen zelf gegevens inzien en aanpassen, verlof aanvragen en hun persoonlijke ontwikkeling sturen. Hiermee besparen we tijd en kosten.”

Gegevens veilig in één systeem 

Haag Wonen wil haar HR-processen graag veilig en zoveel mogelijk via hetzelfde systeem organiseren. Barbier: “Alleen bij P&O hadden we voorheen al vier wachtwoorden nodig om alles te kunnen doen. Met de software van Raet is het mogelijk om vrijwel al onze HR-processen in één digitale omgeving onder te brengen. Dat is een belangrijk pluspunt. Een ander voordeel van de software van Raet is de betrouwbaarheid. Raet beschikt over het ISAE3402-certificaat en ISO certificeringen. Hierdoor zijn we er zeker van dat onze privacygevoelige gegevens optimaal beschermd zijn.”

Gebruiksvriendelijkheid van de Self Service software

“Als je weet hoe een muis werkt, dan weet je de weg wel te vinden in Self Service van Raet.”

De medewerkers van Haag Wonen regelen hun eigen HR-zaken via Self Service van Raet. In het begin was het even wennen, maar al snel gingen medewerkers met de software aan de slag. Barbier: “Het systeem is erg gebruiksvriendelijk. Als je weet hoe een muis werkt, dan weet je de weg wel te vinden. Dat bleek ook uit hoe snel Self Service in de organisatie werd opgepakt. Zelfs voordat we uitleg over het systeem hadden gegeven, werden er al gegevens aangepast. Medewerkers kunnen nu eenvoudig zelf hun HR-zaken regelen, overal en altijd. Je ziet ook dat iedereen nu veel meer betrokken is bij HR. Integraal HR-management is nu geen trucje meer van P&O, het is een zaak geworden van iedereen.”

Digitaal vastleggen van de HR-gesprekscyclus

De HR-gesprekscyclus legt Haag Wonen sinds kort digitaal vast met Performance Management van Raet. Barbier: “Voorheen was het proces van doelstellingen, functioneren en beoordelingen vastleggen een tijdverslindende papiermolen, met gespreksverslagen en rapporten. Nu kunnen we alle competenties digitaal vastleggen, net zoals de beoordelingscyclus, de resultaatgebieden en de gedragswaarden van de organisatie. Onze medewerkers hebben continu inzicht in de stand van zaken en daardoor zelf de regie over hun ontwikkeling. De software wordt door Raet bovendien steeds verder doorontwikkeld.”

Alle HR-processen volledig papierloos

Voor een wendbare organisatie is digitalisering van de HR-processen onvermijdelijk, stelt Barbier. “Wij verlangen flexibiliteit van onze medewerkers, dan moeten we dat zelf natuurlijk ook faciliteren. We hebben bijvoorbeeld twee vestigingen. Als je werkt met papieren personeelsdossiers, die op een van de locaties bewaard blijven, grijp je steeds mis. We zijn daarom nu ook samen met een scanpartner van Raet alle dossiers aan het digitaliseren.”

“We hopen in de toekomst samen met Raet al onze HR-processen volledig papierloos in te richten.”

“Uiteindelijk willen we onze HR-processen stap voor stap steeds verder digitaliseren. De software van Raet biedt daarin ontzettend veel mogelijkheden. Daarnaast bevalt de samenwerking goed. Ze staan bij Raet voortdurend voor ons klaar, hebben veel kennis van de markt en denken graag met ons mee. We hopen daarom in de toekomst samen met Raet al onze HR-processen volledig papierloos in te richten.”

Over Haag Wonen

Haag Wonen is al meer dan 100 jaar een toonaangevende woningcorporatie in Den Haag met ruim 22.000 woningen, grotendeels in de Schilderswijk en Den Haag Zuidwest. De woningcorporatie biedt passende, goed onderhouden en betaalbare woningen aan mensen die daar zelf niet of moeilijk in kunnen voorzien. In de twee vestigingen van Haag Wonen zijn in totaal 250 medewerkers actief.

Bel ons op +31 88 23 02 300 of Bel mij terug

Volg ons

Volgende week vrijdag en zaterdag zijn wij te vinden op de Nationale Carrièrebeurs in de RAI Amsterdam! Samen met d… https://t.co/ct3YGhCzEW