Bel ons op +31 88 23 02 300

“Raet ontzorgt ons in onze salarisadministratie en ondersteunt ons in onze strategie om HR-processen te digitaliseren.”

Interview met

Hotel Theater Figi Anita Boezaard
Directeur

In deze case

  • Uitbesteden salarisadministratie MKB

Samenvatting

Hotel Theater Figi besteedt haar salarisadministratie uit aan Raet. Hierdoor kan directeur Anita Boezaard zich richten op andere taken en bespaart Figi op kosten. Daarnaast ondersteunt Raet Figi in haar strategie om HR-processen verder te digitaliseren.

Hotel Theater Figi in Zeist ziet de markt veranderen. Vanwege de economische crisis staat de entertainmentindustrie onder druk. Daarom heeft Figi in de afgelopen jaren haar aanbod aangepast. Anita Boezaard, Directeur van Figi: “Voorheen boden we vooral luxe maatwerk oplossingen in onze congreszalen, restaurant, bioscoop, theater en hotel. Nu richten we ons op een breder publiek  en bieden we vooral pakketten aan tegen lagere prijzen per persoon.

“Doordat we onze salarisadministratie uitbesteden, kan ik mijn tijd efficiënter indelen en me richten op andere belangrijke taken.”

Deze verandering in de markt heeft ook gevolgen voor de organisatie en de medewerkers van Figi. Figi wil zo kostenefficiënt mogelijk werk en daarom is er een reorganisatie ingezet, waarbij de tussenlaag in het management eruit is gehaald. Sinds 1 juli 2014 neemt Anita Boezaard de HR-processen waar, naast haar overige taken: “Dat zou niet mogelijk zijn zonder de ondersteuning van Raet. Doordat we onze salarisadministratie uitbesteden aan Raet, kan ik mijn tijd efficiënter indelen en me richten op andere belangrijke taken."

Extra ondersteuning wanneer het nodig is

Omdat Boezaard op dit moment haar handen vol heeft aan de reorganisatie en de personeelszaken die daarmee gepaard gaan, biedt Raet tijdelijk extra ondersteuning. “Het salaristeam van Raet voert momenteel ook de personeels- en salarismutaties voor ons door. Op termijn willen we dit weer zelf doen, maar ik ben blij dat Raet de flexibiliteit heeft om bij te springen nu het nodig is.” 

“Ik ben blij dat Raet de flexibiliteit heeft om bij te springen wanneer het nodig is.”

“Ook het persoonlijk contact met mijn vaste salarisadministrateur bevalt goed. Ik kan op elk moment de telefoon pakken en een vraag stellen. Daarnaast is het prettig dat mensen van Raet op de hoogte zijn van wijzigingen in de wet- en regelgeving. Als ik dat zelf bij moet houden, kost me dat echt te veel tijd.”
  

Efficiëntie en kostenbesparing

Figi besteedt haar salarisadministratie nu twee jaar uit aan Raet. Boezaard: “Ik ben erg blij met de resultaten van de samenwerking tot nu toe. Het is gewoon efficiënt dat medewerkers van Raet mij werk uit handen nemen. Daardoor besparen we uiteindelijk flink op kosten.”

“Dankzij Raet zijn wij een betere werkgever voor onze medewerkers”

Volgens Boezaard kan Figi dankzij Raet een betere werkgever zijn. “Zaken als salarisuitbetaling en verlof moeten goed geregeld zijn. Dankzij de digitale loonstroken hebben medewerkers altijd direct inzicht in hun salaris. Maar we krijgen van Raet bijvoorbeeld ook een signaal als iemand een jubileum viert. Zulke zaken zijn belangrijk in iedere organisatie.” 

Digitaliseren van HR-processen

Boezaard hoopt de HR-processen binnen Figi verder te digitaliseren. “In de toekomst willen we steeds meer digitaal gaan doen en afscheid nemen van Excel-sheets en formulieren. We kunnen daarbij gebruikmaken van alle mogelijkheden die de software van Raet biedt. Nu hebben we alleen digitale salarisstroken, maar in de toekomst wil ik graag dat medewerkers zelf hun verlof digitaal kunnen aanvragen.”

“Raet helpt mij een duidelijke strategie voor het digitaliseren van onze HR-processen neer te zetten.”

Volgens Boezaard biedt de software van Raet meer mogelijkheden voor het digitaliseren van HR-processen dan de systemen waarmee ze gewend is te werken. “Ik kijk ernaar uit om stap voor stap meer gebruik te maken van de software van Raet. Maar we zorgen eerst dat de basis op orde is. Raet denkt met ons mee en helpt mij om een duidelijke strategie voor het digitaliseren van onze HR-processen neer te zetten.”

Over Figi

Figi biedt een breed scala aan culturele, culinaire, congres- en overnachtingfaciliteiten. In Zeist vinden bezoekers onder één dak theater en bioscoop, hotel, restaurants en talrijke vergader- en congreszalen. Een team van 105 medewerkers staat dag en nacht klaar voor zowel zakelijke als particuliere gasten.

Bel ons op +31 88 23 02 300 of Bel mij terug

Volg ons

Volgende week vrijdag en zaterdag zijn wij te vinden op de Nationale Carrièrebeurs in de RAI Amsterdam! Samen met d… https://t.co/ct3YGhCzEW