Bel ons op +31 88 23 02 300

Interview met

Aegon Pim van Oeffelen
Junior Marketeer

Thema's in deze case

  • Recruitment

Samenvatting

Pim van Oeffelen: "Ik kan hier veel leren, kan opleidingen volgen en omdat we in een klein team werken, heb ik direct contact met allerlei disciplines, waardoor ik elke dag bijleer."

Pim van Oeffelen, 26 jaar, werkt sinds augustus 2017 bij Aegon als junior-marketeer. Op het moment dat hij de vacaturetekst las, wist hij: deze baan is op mijn lijf geschreven. Elk contactmoment dat hij daarna met Aegon had, sterkte deze overtuiging. “Ik ben echt heel positief!”

“Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging bij een groter bedrijf. Waar ruimte was om verder te leren. Bij mijn vorige baan was ik uitgeleerd, dus ik besloot om me heen te gaan kijken. Toen ik dat vertelde, mocht ik blijven tot ik een andere functie gevonden had. Ik had echt niet gedacht dat het zo snel zou gaan. Ik ben begonnen met googelen op vacatures. Al snel kwam ik de vacature bij Aegon tegen. Ik heb economische-psychologie gestudeerd en wil me graag ontwikkelen op marketinggebied. Toen ik de vacature voor een junior-marketeer bij Aegon las, was ik direct enthousiast. Dus heb ik snel een motivatiemail geschreven.

Gesprek

Binnen heel korte tijd kreeg ik een reactie. Dat verraste me, want bij andere sollicitaties zat daar wel wat tijd tussen – als ik al iets hoorde. En het was niet alleen een schriftelijke reactie, maar de recruiter belde me ook direct op. Wanneer een gesprek me schikte. Zij ging met me in overleg, daardoor kon ik het heel goed inpassen in mijn werkweek. Dat er zo rekening gehouden wordt met mij als kandidaat vond ik heel prettig. 

Overigens bleek dat nog maar het begin: de recruiter belde na elk gesprek om even na te praten, te checken hoe ik erin stond. Ik heb drie gesprekken gehad, ook met twee collega’s van andere afdelingen binnen Aegon. Dat was om te zien of ik bij Aegon zou passen en andersom werd er ook bij stilgestaan of Aegon wel bij mij paste. Dat had ik nog nooit meegemaakt.

Aegon - Pim van Oeffelen

Ontwikkeling

Toen ik ging solliciteren, had ik duidelijk voor ogen waar een nieuwe functie aan zou moeten voldoen: ik wilde me meer ontwikkelen op marketinggebied. Leren over onderzoek, data-analyse en customer journeys. Bovendien wilde ik meer samenwerken met andere marketeers, zodat ik tijdens het werk zou kunnen sparren en leren. Dat viel hier bij Aegon in goede aarde. Ik kan hier veel leren, kan opleidingen volgen en omdat we in een klein team werken, heb ik direct contact met allerlei disciplines, waardoor ik elke dag bijleer. 

Onboarding 

Voor het onboarden van nieuwe medewerkers trekt Aegon een heel jaar uit. Mijn welkomstprogramma was verspreid over twee dagen. De eerste dag werden alle mensen die op 1 september begonnen gezamenlijk welkom geheten door iemand van het managementteam. Op de tweede dag ging iedereen naar zijn eigen afdeling. Ik werd door mijn teamleider opgevangen. Toen mijn laptop werkte en ik hem vroeg: ‘Met wie moet ik een kopje koffie gaan drinken?’ zei hij: ‘Ik heb hier een lijstje voor je gemaakt’. Helemaal geweldig!

Ondertussen heb ik ook de eerste terugkomdag achter de rug. Het is een compleet dagprogramma. We gingen naar Aegon in Leeuwarden en presenteerden onder andere hoe we de future fit mindset tegenkomen in de praktijk. Er kwam weer iemand anders spreken. Zo krijg ik steeds weer iets nieuws te horen en maak ik kennis met allerlei mensen uit het bedrijf. Wat ik me had voorgesteld van deze nieuwe functie wordt ook bewaarheid. Dus ik ben echt heel positief over Aegon.”  

 

Lees hier meer over recruitment bij Aegon.

 

Recruitment Special

Aantrekkelijk werkgever imago voor succesvolle recruitment

Meer mensen staan open voor een nieuwe uitdaging. En meer werkgevers zoeken nieuwe medewerkers. Kom nu in actie om de juiste talenten te blijven trekken. Bekijk de Raet HR Benchmark resultaten

Volg ons

Volgende week vrijdag en zaterdag zijn wij te vinden op de Nationale Carrièrebeurs in de RAI Amsterdam! Samen met d… https://t.co/ct3YGhCzEW