Bel ons op +31 88 23 02 300
Thema

Werken aan vitaliteit

Om succesvol te zijn, heeft een organisatie vitale medewerkers nodig. Ze zijn creatiever, loyaler, werken beter samen en zijn minder vaak ziek. Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van medewerkers hangt nauw samen met hun gezondheid. Verschillende leefstijlfactoren – zoals bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning – beïnvloeden de inzetbaarheid van medewerkers.

Steeds meer werkgevers voeren daarom een actief vitaliteitsbeleid. Want uit onderzoek blijkt dat als je je leefstijl maar iets verbetert, dat al een groot effect geeft.

Visma | Raet werkt samen met SmartVitaal om organisaties en hun medewerkers een platform te bieden met een gezondheids-check en een uniek vitaliteitsaanbod van artsen, fitmasters, therapeuten en coaches. Daarmee werken medewerkers actief aan een betere gezondheid en werkgevers aan hun employability.


Lees meer over Vitaliteit

Hoe vitaal zijn jouw medewerkers? En wat kan een actief vitaliteitsbeleid voor jouw organisatie opleveren? Lees er meer over in de onderstaande HR Benchmark, whitepaper en infosheet. Of vul de Quickscan Vitaliteit in.

HR Benchmark 2019 - Vitaliteit

HR Benchmark 2019

Vitaliteit, wat doe je eraan?

53% van de medewerkers geven persoonlijk budget liever aan vitaliteit, sport en ontspanning, dan aan opleiding en coaching.

download de resultaten
Whitepaper Vitaliteit

Whitepaper: Vitaliteit, zo maak je er werk van

Hoe houd je medewerkers gemotiveerd en vitaal? Waarom zou je als werkgever een actief vitaliteitsbeleid voeren? Download de whitepaper en lees hoe je succesvol een vitaliteitsprogramma opzet en zo echt werk maakt van vitaliteit in je organisatie.
Download whitepaper
Vitaliteit

Online gezondheidstest

Breng de vitaliteit van je organisatie in kaart en maak medewerkers bewust van hun leefstijl. Een online gezondheidstest is een goede basis voor een vitaliteitsprogramma. Bovendien geef je daarmee invulling aan het Preventief Medisch Onderzoek (PMO). 

Lees meer
Quickscan

Quickscan: doet jouw organisatie voldoende aan de vitaliteit van medewerkers?

Geef jij als HR-professional al voldoende aandacht aan de vitaliteit van medewerkers? Of wil je weten waar winst te behalen valt? Met deze Quickscan weet je in drie minuten hoe je organisatie ervoor staat op het gebied van vitaliteit.
Doe de scan

Video SmartVitaal

Stimuleer een gezonde leefstijl! Met SmartVitaal maak je medewerkers bewust van hun leefstijl. Ze kiezen zelf hoe ze energiek en gezond blijven, de werkgever faciliteert daarbij.  

Praktijkverhalen

Toon meer cases
HR Benchmark 2019 Vitaliteit
Blog
22 maart 2019 - Marja Duin

“Draagvlak in het bestuur én op de werkvloer succesfactoren voor vitaliteitsbeleid Viattence”

Bij woon-zorgorganisatie Viattence staat welbevinden van bewoners én medewerkers centraal. Niet gek dus dat er veel draagvlak is voor het vitaliteitsprogramma.