Bel ons op +31 88 23 02 300

Talentenanalyse met TMA

Benut de talenten van al uw medewerkers

Het wordt tijd dat we ons in talentmanagement gaan richten op het optimaal benutten van de talenten van alle medewerkers. Dat stelt Jaap Paauwe, Hoogleraar Human Resource Studies aan Tilburg University. De noodzaak voor een bredere, meer inclusieve aanpak van talentmanagement wordt steeds dringender. Want iedere medewerker heeft talent!

Medewerkers zijn gemotiveerder en werken effectiever wanneer zij werken vanuit hun natuurlijke talenten. Uit onderzoek van Amerikaans onderzoeksbureau Gallup (2016) blijkt zelfs dat dit direct een positieve invloed heeft op organisatieresultaten. 

Onderzoeksresultaten Gallup (2016)

10 - 19% toename in sales 
14 - 29% toename in winst
 3 - 7 % toename in klanttevredenheid
 9 - 15% toename in medewerkersbetrokkenheid 
 0,06 - 0,16% afname in verloop (in organisaties met laag verloop) 
 0,26 - 0,59% afname in verloop (in organisaties met hoog verloop) 
 22 - 59% minder veiligheidsincidenten 

Lees meer over talentenanalyse

Wat verandert er precies in talentmanagement? Waar moet u op letten bij het opstellen van een effectieve en toekomstbestendige talentmanagement strategie? Hoe creëert u inzicht in de talenten van medewerkers en hoe worden deze optimaal benut? Lees er meer over in de onderstaande whitepaper, blogs en praktijkverhalen.

HR Benchmark 2019 - Vitaliteit

HR Benchmark 2019: Vitaliteit

Hoge pensioenleeftijden, schaarste aan talent en snelle technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat duurzame inzetbaarheid steeds hoger op de agenda staat bij organisaties. Want hoe houd je medewerkers gemotiveerd en vitaal?

Bekijk de onderzoeksresultaten

Whitepaper: 10 succesfactoren voor effectief talentmanagement

Bent u op zoek naar concrete handvatten voor het opzetten van een toekomstbestendige talentmanagement strategie? Een aanpak waarin u de natuurlijke talenten van alle medewerkers optimaal benut? Lees de whitepaper met daarin tien praktische succesfactoren voor effectief talentmanagement.

Lees de whitepaper
Emma Govers Talentmanagement
Blog
29 november 2016 - Emma Govers

Talentmanagement is in ontwikkeling

Emma Govers over ontwikkelingen op het gebied van performance management en opleiding en ontwikkeling.

Jaap Paauwe
Blog
05 oktober 2016 - Jaap Paauwe

Effectief talentmanagement: lijnmanager en medewerker in charge!

Talentmanagement verandert geleidelijk, maar de noodzaak van een bredere, meer inclusieve aanpak wordt steeds dringender.

Christina Meyers
Blog
10 oktober 2016 - Christina Meyers

Een positieve kijk op talentmanagement: focus op sterke punten

Door meer aandacht te besteden aan de ‘gewone’ medewerkers, kun je de motivatie van medewerkers én de performance van de organisatie sterk verbeteren.

Medewerkers aan roer ontwikkeling
Blog
05 oktober 2016 - HenkJan van Commenee

Inzetten op talent: goed voor medewerker én organisatie

Stimuleert u uw medewerkers te werken aan hun zwakke punten of zet u ze liever in op een plek waar hun talent tot recht komt?

Mark Vlemmings
Blog
19 oktober 2016 - Mark Vlemmings

Vijf tips voor het faciliteren van een effectieve én waardevolle HR-gesprekscyclus

Hoe maak je HR-gesprekken effectief en voeg je waarde toe? In deze blog een aantal praktische tips.

Hein Piller
Blog
19 oktober 2016 - Hein Piller

Natuurlijke talenten beste basis voor ontwikkelplan

Goede ontwikkelplannen voor medewerkers zijn belangrijker dan ooit. Maar waar te beginnen? Neem natuurlijke talenten als uitgangspunt!

Webinar: inzicht in talent met TMA Talentenkompas

Wilt u weten hoe u met TMA Talentenkompas inzicht kunt krijgen in de talenten van medewerkers? Bekijk dan het webinar waarin Emma Govers, Solution Consultant van Raet u in ongeveer 20 minuten een introductie geeft van de TMA (Talenten Motivatie Analyse) methode en door middel van een demo laat zien hoe TMA in onze talentmanagement software is geïntegreerd. 

Webinar HR Academy

Webinar HR Academy: tips voor toekomstbestendig talentmanagement

Wilt u concrete adviezen voor het opstellen van een 'inclusieve' talentmanagement strategie gericht op de talenten van alle medewerkers in uw organisatie? Bekijk nu het webinar van HR Academy waarin Peter van den Hout (hoofdredacteur HR Praktijk) in gesprek ging met HenkJan van Commenee (talentmanagement expert bij Raet) en Mark Vlemmings (specialist TMA - Talenten Motivatie Analyse).

Bekijk het webinar
s Heeren Loo

's Heeren Loo versterkt samenwerking managers met TMA 

Karen Grubben, adviseur Personeel & Organisatie: "Met TMA krijgen managers inzicht in elkaars talenten, gaan ze makkelijker met elkaar in gesprek en benaderen ze elkaar vanuit hun kracht."

Lees meer
Gemeente Arnhem

Gemeente Arnhem zet TMA in als ontwikkelingsinstrument

Willeke den Hartog, Afdelingshoofd Belastingen: "We willen medewerkers instrumenten geven om zelf zicht te krijgen op hun talenten en persoonlijke drijfveren."

Lees meer
Gemeente Zwolle

Gemeente Zwolle verhoogt teameffectiviteit met TMA

Marcella Rijkschroeff, Hoofd HR: "Als je elkaars talenten kent, kun je er samen voor zorgen dat taken worden neergelegd bij mensen die er blij van worden."

Lees meer

TMA Talentenkompas: inzicht in de talenten van uw medewerkers

De Talent Management software van Raet is verrijkt met het TMA Talentenkompas. Een eenvoudige tool voor managers en medewerkers om inzicht te krijgen in talenten. Dit maakt performancegesprekken effectiever, ontwikkelprogramma’s beter, medewerkers gemotiveerder en organisaties succesvoller.

Lees meer over TMA