Bel ons op +31 88 23 02 300

Talentmanagement

Vind, bind en behoud talent

Als bestuurder of HR-professional probeert u dagelijks het beste uit uw mensen te halen. Uit de Raet HR Benchmark 2017 blijkt dat 36% van de HR-managers verwacht het komende jaar weer te gaan groeien in het aantal medewerkers. Talentmanagement staat daarom onveranderd hoog op de agenda. Met als belangrijkste doelstellingen het borgen van de toekomstbestendigheid en continuïteit van de organisatie en het creëren van een lerende organisatie die zich agile kan aanpassen aan veranderende omstandigheden.

Opleiding en ontwikkeling topprioriteit HR

Volgens de HR Benchmark 2017 geven HR-managers vooral prioriteit aan opleiding en ontwikkeling (36%), strategische personeelsplanning (36%) en duurzame inzetbaarheid (34%). Daarnaast staat voor het eerst sinds vijf jaar ook werving en selectie weer in de top 5 van HR-prioriteiten.

Medewerkers willen verbetering van de performance management cyclus

Medewerkers verwachten daarnaast verandering als het gaat om de performance management cyclus. Maar liefst 80% twijfelt aan de waarde van het beoordelingsgesprek. Zij willen liever continu feedback geven en ontvangen.


Lees meer over talentmanagement

Hoe geeft u invulling aan talentmanagement? En hoe creëert u draagvlak voor talentmanagement binnen uw organisatie? Lees er meer over in onderstaande artikelen en praktijkverhalen.

Raet HR Benchmark, Talentmanagement

Raet HR Benchmark 2017: talentmanagement

Talentmanagement is voor iedereen, vinden bestuurders en HR-managers. Echter lang niet alle medewerkers ervaren dit zo. Dat en meer blijkt uit de Raet HR Benchmark 2017, een onderzoek onder medewerkers, HR-managers, bestuurders en zzp'ers.

Bekijk de onderzoeksresultaten

Whitepaper: 10 succesfactoren voor effectief talentmanagement

Bent u op zoek naar concrete handvatten voor het opzetten van een toekomstbestendige talentmanagement strategie? Een aanpak waarin u de natuurlijke talenten van alle medewerkers optimaal benut? Lees de whitepaper met daarin tien praktische succesfactoren voor effectief talentmanagement.

Lees de whitepaper

Stappenplan: hoe stel je een business case voor talentmanagement op?

Wilt u investeren in talentmanagement, maar staat u nog voor de opgave draagvlak te creëren bij uw directie of hoger management? In dit stappenplan leest u hoe u inzichtelijk maakt wat uw plannen gaan opleveren voor de organisatie.

Download stappenplan

Whitepaper: tips voor effectief talentmanagement

Praktische tips en bewezen succesfactoren voor de implementatie van talentmanagement in uw organisatie.

Download whitepaper
DELA RAET Talentmanagement Veronique Klaassen

Klantverhaal: Dela

Véronique Klaassen, Directeur P&O bij DELA: "Om je persoonlijk te kunnen ontwikkelen, is allereerst inzicht nodig in kernkwaliteiten. Sinds vier jaar organiseren we daarom Summer Schools."

Lees meer
Gemeente Maastricht

Gemeente Maastricht: "Eigen regie over ontwikkeling staat bij ons met Youforce Performance Management meer dan ooit centraal."

De rol van gemeente Maastricht verandert in een snel tempo. Medewerkers moeten aan andere competenties voldoen om die nieuwe rol waar te maken. Met Youforce Performance Management werken managers en medewerkers samen op een moderne manier aan de noodzakelijke persoonlijke ontwikkeling en inzetbaarheid.

Lees meer
Tjerk Jan Boonstra
Blog
14 december 2016 - Jan Tjerk Boonstra

Strategische personeelsplanning is randvoorwaarde voor talentmanagement

We staan aan de vooravond van enorme veranderingen. “Hebben we wel de juiste mensen in dienst voor onze langetermijndoelstellingen?”

Sander Kars en Henk Jan van Commenee
Blog
14 december 2016 - Sander Kars en HenkJan van Commenee

Talentmanagement staat op keerpunt

Groot HR onderzoek van Raet samen met Kantar TNS. Sander Kars en HenkJan van Commenee duiden resultaten. Over groei, vernieuwing en communicatie.

Bel ons op +31 88 23 02 300 of Bel mij terug

Volg ons

Vanaf april 2018 doet Raet de gehele pensioenuitkeringsadministratie van Pensioenfonds Grontmij. "Dat veel partijen… https://t.co/eZSDjcVkZn