Bel ons op +31 88 23 02 300

Roosterplanning

Jongleren tussen belangen in personeelsplanning

Als organisatie wilt u binnen de budgettaire kaders een optimale dienstverlening bieden. Medewerkers hebben een ander belang: zij willen dat hun werktijden goed aansluiten op hun privésituatie. En cliënten verwachten uiteraard zo goed mogelijk geholpen te worden. Slim omgaan met roosterplanning draagt bij aan de juiste balans tussen de wensen van uw personeel, de vraag van cliënten en de doelmatigheid van uw organisatie.

Flexibiliteit en integratie van gegevens: randvoorwaarden voor succes

Voor een optimale personeelsplanning is het belangrijk dat u flexibiliteit aan medewerkers biedt. De planner moet tegelijkertijd beschikken over relevante personeelsinformatie zoals contracturen, verlofsaldo en plus/min uren. Deze informatie, afgestemd op de benodigde uren, stelt de planner in staat om de juiste keuzes te maken en daarmee kosten te besparen.

Zelfroosteren biedt flexibiliteit in personeelsplanning

Zelfroosteren en participerend plannen speelt in op de behoefte van medewerkers om hun werktijden flexibel in te delen. Daarnaast zorgt het voor meer betrokkenheid in het planningsproces. Om succesvol te kunnen zelfroosteren is het belangrijk dat naast planners ook medewerkers centraal toegang hebben en wijzigingen kunnen doorvoeren in het opgestelde rooster.


Lees en bekijk meer over roosterplanning

Hoe gaan andere organisaties om met roosterplanning? Lees er meer over in onderstaande artikelen en praktijkverhalen.

Flexibele arbeidsvoorwaarden WKR
Blog
30 juli 2015 - Peter van Ditmarsch

Roosterplanning in de zorg: veel voorkomende dilemma’s en hoe daarmee om te gaan

Hoe bewaakt u de balans tussen de belangen van de cliënt, van de organisatie en van medewerkers?

Gemeente Zaanstad

Klantverhaal: Gemeente Zaanstad

Gemeente Zaanstad zocht een moderne en efficiënte HR-oplossing om de roosterplanning van o.a. Buitengewoon Opsporingsambtenaren te organiseren. Met Youforce Roosterplanning hebben de medewerkers van de gemeente uit Noord-Holland meer regie over hun rooster.

Lees het klantverhaal

Zonnehuisgroep Vlaardingen bespaart 800.000 euro met Youforce Roosterplanning

Zonnehuisgroep Vlaardingen heeft door een efficiënte roosterplanning in drie maanden acht ton weten te besparen op haar personeelskosten. Margot Kleijweg, Hoofd PO&O, vertelt hoe Youforce Roosterplanning hen hierbij heeft geholpen.

Infosheet Youforce Roosterplanning

Zet uw medewerkers optimaal in met Youforce Roosterplanning van Raet. Als u een rooster samenstelt, houdt onze software rekening met de arbeidstijdenwet en met de bevoegdheden van medewerkers.

Download infosheet

Bel ons op +31 88 23 02 300 of Bel mij terug