Bel ons op +31 88 23 02 300

Kwaliteit en continuïteit in uw HR-dienstverlening en focus voor strategische HR-thema’s 

Veranderende marktomstandigheden vragen om flexibiliteit. Organisaties besteden daarom steeds vaker werkzaamheden uit die niet tot de kern van hun bedrijfsvoering horen. Zo kunnen zij zich focussen op hun kernactiviteiten en maken zij hun kosten flexibel.

Outsourcing is een ontwikkeling die niet aan HR voorbij is gegaan. Uit onderzoek van IDC (2013) onder bestuurders en HR-directeuren blijkt dat 63% van de organisaties al een deel van haar HR-processen heeft uitbesteed en 37% dit overweegt.

Uit de Raet HR Benchmark 2017 blijkt dat HR-functies zoals applicatiebeheer, salarisadministratie en recruitment vaak worden uitbesteed, maar HR outsourcing ontwikkelt zich steeds meer tot full-service-concept.

HR outsourcing

Voordelen van HR outsourcing

De keuze voor HR outsourcing komt voort uit verschillende overwegingen, blijkt uit het onderzoek van IDC. Met HR outsourcing willen organisaties de volgende voordelen behalen:

 • Continuïteit van de HR-dienstverlening.
  U hoeft zich geen zorgen meer te maken over de personeelsbezetting op HR bij ziekte of in vakantietijd.  
 • Altijd voldoen aan actuele wet- en regelgeving.
  De uitbestedingspartner heeft daar gespecialiseerde kennis over in huis en borgt dat deze kennis altijd up-to-date is. 
 • Kostenflexibilisering en kostenreductie.
  In plaats van vaste personeelskosten heeft u voorspelbare variabele kosten. U profiteert van schaalvoordelen en lagere kosten.
 • Profiteren van (versnelde) innovatiekracht van de HR-dienstverlener.
  De dienstverlener, maar ook zijn andere klanten initiëren vernieuwing en verbetering in de dienstverlening waar u ook u direct voordeel van heeft. 
 • Meer focus op strategische HR-thema’s. 
  Omdat U ontzorgd wordt in administratieve HR-processen, heeft u meer tijd voor de rol van HR business partner en voor strategische HR-thema’s

Lees meer over HR outsourcing

Meer weten over HR outsourcing? Lees onderstaande whitepapers, blogs en praktijkverhalen. 

Whitepaper: HR Uitbesteding hoe pak je dat aan?                                          8 voorwaarden voor succes

Welke voorwaarden kun je als uitbestedende partij vóór en gedurende het uitbestedingstraject scheppen om een succesvolle HR-uitbesteding te realiseren en te borgen? Deze whitepaper, geschreven op basis van concrete praktijkvoorbeelden, gaat in op 8 voorwaarden voor succes.

Download Whitepaper
HR-dienstverlening, Raet, Geld of geloof
Blog
13 september 2017 - Guus Dijkstra

Waarom HR-dienstverlening uitbesteden? Geld of Geloof

Waarom kiezen organisaties voor uitbesteding van operationele HR-dienstverlening? Guus Dijkstra ziet twee motieven: geld en geloof.

Whitepaper: Antwoord op zeven veelgestelde vragen over HR outsourcing

Overweegt u (een deel van) uw HR-processen uit te besteden en wilt u weten wat dit voor uw organisatie betekent en waar u op moet letten? In deze whitepaper geven we antwoord op zeven veelgestelde vragen over HR outsourcing.

Download whitepaper
HR outsourcing
Blog
26 juli 2016 - Marja Duin

HR outsourcing, een zaak van HR, C-level én Finance

Door outsourcing kan HR zich meer richten op nieuwe taken, zoals strategische HR-zaken en advies aan C-level. Dit maakt HR outsourcing zaak voor zowel HR, als C-level én Finance.

Whitepaper: Acht redenen waarom Finance niet zonder HR outsourcing kan

Bent u benieuwd naar de redenen waarom financieel directeuren van diverse organisaties hebben gekozen voor HR outsourcing en wilt u weten wat de resultaten daarvan zijn? In deze whitepaper beschrijven we acht redenen waarom Finance niet zonder HR outsourcing kan.

Download whitepaper
Alex Spek over HR outsourcing
Blog
12 juli 2016 - Alex Spek

HR outsourcing: aandachtspunten bij het opstellen van een businesscase

Weten wat HR outsourcing uw organisatie oplevert? Alex Spek beschrijft een aantal aandachtspunten voor het opstellen van een businesscase.

Onze klantcases

Toon meer cases