Bel ons op +31 88 23 02 300

HR Benchmark 2019 van Visma | Raet

Inzicht in de HR-trends voor 2019

Ook dit jaar hebben medewerkers, leidinggevenden, flexwerkers, HR-professionals en bestuurders aangegeven hoe ze omgaan met de uitdagingen op HR-gebied. En uitdagingen zijn er voor elke organisatie: schaarste op de arbeidsmarkt, war on talent, langer doorwerken, uitstroom van de babyboomers, robotisering en artificial intelligence. Ze hebben elk hun invloed op het HR-werkgebied.

Al die ontwikkelingen vragen om alerte HR-professionals, die over de personeels- en salarisadministratie heen kijken, een HR-strategie formuleren en actief aan de slag gaan om hun organisatie toekomstbestendig te maken. Het vraagt om duidelijke keuzes maken, HR-taken outsourcen en/of beleggen bij lijnmanagers, opnieuw inrichten van processen en gebruikmaken van nieuwe technologieën en instrumenten. Een stevige opgave, waar gelukkig steeds meer HR- professionals de schouders onder zetten.

Nu talent steeds schaarser is en nieuwe technologieën hun intrede doen op de werkvloer, wordt de rol van HR interessanter, is inzicht door people analytics cruciaal en hebben we flexibele arbeid meer dan ooit nodig, in welke vorm dan ook. En het is van wezenlijk belang dat iedereen in je organisatie vitaal is, of het nu gaat om de eigen medewerkers of flexkrachten.

We hopen dat de HR Benchmark 2019 van Visma | Raet je inspiratie geeft voor je eigen organisatie.

Over de HR Benchmark 2019 van Visma | Raet

Voor het elfde jaar op rij voerden we dit onderzoek naar de laatste HR-trends uit. Samen met Motivaction vroegen we dit jaar naar de mening van 1835 medewerkers, 307 flexwerkers, 614 HR-professionals en 78 bestuurders afkomstig uit verschillende branches. De onderzoeksresultaten en onderzoeksrapporten vind je op www.hrbenchmark2019.nl

Visma Raet Benhmark 2019

Benieuwd naar de HR-trends van 2019?

Wat houdt medewerkers tevreden? Waar gaat HR mee aan de slag in 2019? En wat wordt verwacht van een leidinggevende? Je leest het in de 11e editie van de HR Benchmark van Visma | Raet.

Bekijk de onderzoeksresultaten

Praktijkverhalen

Toon meer cases

LEES OOK DE HR BENCHMARK VAN VOORGAANDE JAREN