Bel ons op +31 88 23 02 300

Raet HR Benchmark 2018

Inzicht in de HR-trends voor 2018

Hoewel de war for talent in volle gang is, en voor veel organisaties een speerpunt, zien we ook veel van hen worstelen met de uitvoering. Doordat de concurrentie toeneemt, is er meer in- en uitstroom, maar te weinig doorstroom. Dat zagen we vorig jaar in ons HR Benchmark onderzoek en die trend zet dit jaar door. 

Tegelijkertijd zien zowel bestuurders als HR-professionals als risico’s dat andere competenties van medewerkers nodig zijn en de gemiddelde leeftijd van medewerkers toeneemt. Om te voorkomen dat talent om zich heen gaat kijken, is het belangrijk om goed de wensen en behoeften van – potentiele – medewerkers in kaart te brengen. Hier ligt een belangrijke rol voor zowel HR als de lijnmanager. 

Naast het behouden en ontwikkelen van talent, is strategische personeelsplanning een hoge prioriteit voor HR. Maar moeten we nog wel zo ver vooruitkijken. Wat is de rol van HR en wat is die van de leidinggevende? En hoe zit het met robotisering, vormt het een bedreiging of juist een kans?

Over de Raet HR Benchmark 2018

Voor het tiende jaar op rij voerden we dit onderzoek naar de laatste HR-trends uit. Samen met Motivaction vroegen we dit jaar naar de mening van 1420 medewerkers, 607 HR-professionals, 100 bestuurders en 408 zzp’ers afkomstig uit verschillende branches. De onderzoeksresultaten en onderzoeksrapporten vind je op www.raethrbenchmark.nl

 

Raet HR Benchmark 2018

Benieuwd naar de HR-trends van 2018?

Wat houdt medewerkers tevreden? Waar gaat HR mee aan de slag in 2018? En wat wordt verwacht van een leidinggevende? Je leest het in de 10e editie van de Raet HR Benchmark.

Bekijk de onderzoeksresultaten

Praktijkverhalen

Toon meer cases
Rob Haaring
Blog
07 februari 2018 - Rob Haaring

De belangrijkste taak van HR is service verlenen aan de medewerkers

Rob Haaring: "HR-professionals zetten strategische personeelsplanning altijd bovenaan – daar krijg ik jeuk van – terwijl medewerkers zich willen ontwikkelen."

Jacob Morgan
Blog
07 februari 2018 - Jacob Morgan

De toekomst van werk gaat over het herontwerpen van onze organisaties

De employee experience gaat over het echt begrijpen van je medewerkers waarbij je zaken als cultuur, technologie en de fysieke werkplek centraal stelt.

Emotome
Blog
06 februari 2018 - Marja Duin

Verandering in je organisatie begint bij gelukkige medewerkers

“Als mensen zich niet prettig voelen, is het moeilijk ze warm te krijgen voor veranderingen.” Michiel Alberda, Kim Cramer, Alexander Koene en Bart van de Ven vertellen over het Emotome programma.

Elly Oude Elferink
Blog
06 februari 2018 - Elly Oude Elferink

"Investeren in mensen? Stop met beoordelen!"

Elly Oude Elferink van Ginger HR Consultancy vertelt over beoordelen en waarom het – voor meer werkgeluk en employability – zinnig is om alternatieven te zoeken.

LEES OOK DE HR BENCHMARK VAN VOORGAANDE JAREN

Volg ons

Visma heeft een overeenkomst getekend om voor minstens 5 jaar de titelsponsor te worden van de Nederlandse schaats-… https://t.co/BxLg34y1Qc