Bel ons op +31 88 23 02 300

Raet HR Benchmark 2017

Inzicht in de trends voor 2017

De economie blijft aantrekken, dat zien we ook terug in de resultaten van de Raet HR Benchmark 2017. Deze laten voorzichtige veranderingen zien: werkgevers verwachten weer groei en medewerkers gaan weer om zich heen kijken op de arbeidsmarkt. 

Voor organisaties betekent dit grotere kansen voor het aantrekken van nieuw talent. Werving en selectie staat daarom voor het eerst weer in de top 5 van HR-prioriteiten voor 2017. Aan de andere kant zijn er ook uitdagingen voor bestuurders en HR-managers. Hoe blijf je als organisatie aantrekkelijk voor de nieuwe generatie medewerkers? Hoe van je kennisverlies als gevolg van vergrijzing op? 

Over de Raet HR Benchmark 2017

Voor het negende jaar op rij voerden we samen met Kantar TNS (TNS Nipo) dit onderzoek naar de laatste HR-trends uit. Dit jaar vroegen we naar de mening van 1100 medewerkers, 565 HR-managers, 102 bestuurders en 409 zzp’ers afkomstig uit verschillende branches. De onderzoeksresultaten en onderzoeksrapporten vind je op www.raethrbenchmark.nl

Raet HR Benchmark 2017

Wat zijn de HR-trends voor 2017?

Voor welke uitdagingen staat HR in 2017? Zijn medewerkers echt vertrouwd met HR-apps? Wat zijn de grootste zorgen van bestuurders? Wat merken ZZP'ers van de wet DBA? Lees het in de Raet HR Benchmark.

Bekijk de onderzoeksresultaten

Blogs en praktijkverhalen

HR-managers, bestuurders en andere experts delen hun ervaringen en vertellen in blogs en praktijkverhalen hoe zij omgaan met de ontwikkelingen en trends op HR-gebied.

Bas van de Haterd, Raet, HR analytics
Blog
14 december 2016 - Bas van de Haterd

Nieuwe technologieën veranderen ook het HR vakgebied

Robotisering, kunstmatige intelligentie en zelflerende algoritmes zullen de arbeidsmarkt veranderen. Welke invloed hebben zij op het HR vakgebied?

Tjerk Jan Boonstra
Blog
14 december 2016 - Jan Tjerk Boonstra

Strategische personeelsplanning is randvoorwaarde voor talentmanagement

We staan aan de vooravond van enorme veranderingen. “Hebben we wel de juiste mensen in dienst voor onze langetermijndoelstellingen?”

Yolanda Buchel
Blog
27 maart 2017 - Yolanda Buchel

Talentmanagement: klaar om te wenden

Veranderingen in de arbeidsmarkt vereisen dat medewerkers ' fit for the job' zijn. HR kan daarin een belangrijke bijdrage leveren.

Fokker, Raet, HR analytics

"Wij zoeken altijd de verbinding met de business"

Nadat Fokker was overgenomen door het Engelse GKN moest een heel nieuwe organisatie worden gevormd. HR analytics speelde daarin een belangrijke rol.

Lees het praktijkverhaal
UWV, Raet, strategische personeelsplanning

“Het politieke spel geeft een mooie dynamiek.”

Over de uitdagingen van het UWV, het probleem met scenario's, de afhankelijkheid van de politiek en de noodzaak van een stevige HR-afdeling.

Lees het praktijkverhaal
De kleine prins

Medewerkers van De Kleine Prins zijn eigenaar van hun professionalisering

De Kleine Prins (DKP) is een onderwijsinstelling voor speciaal onderwijs. Om kwaliteit en specialisme te kunnen blijven bieden, investeert DKP veel in de professionaliteit van haar medewerkers.

Lees het praktijkverhaal

Lees ook de HR Benchmark van voorgaande jaren

Volg ons

Werkend Nederland en pensionado’s krijgen vanaf vandaag netto meer euro’s in de portemonnee. Met name de werkenden… https://t.co/H80hL7BNGz