Bel ons op +31 88 23 02 300

Flexibele arbeidsvoorwaarden

Flexibele arbeidsvoorwaarden als strategisch beloningsinstrument 

Flexibele arbeidsvoorwaarden hebben een bewezen positief effect op de tevredenheid van medewerkers en bieden financiële voordelen door fiscale uitruil. Flexibele arbeidsvoorwaarden zijn bovendien een goed instrument om talent te werven en te binden. Een belangrijk concurrentievoordeel dus voor u als werkgever op de huidige krappe arbeidsmarkt.

Individueel keuzebudget in opkomst

De afgelopen jaren besteden meer cao’s en individuele werkgevers aandacht aan individuele arbeidsvoorwaarden en het persoonlijk of individueel keuzebudget (IKB). Bijvoorbeeld in de financiële- en telecomsector, bij organisaties als ABN AMRO, Rabobank en KPN, maar ook in de publieke sector, bij onder meer de academische ziekenhuizen, waterschappen, gemeenten en provincies.


Lees en bekijk meer over flexibele arbeidsvoorwaarden

Hoe gaat u aan de slag met het invoeren van flexibele arbeidsvoorwaarden? Lees er meer over in onderstaande artikelen, video en praktijkverhalen.

Flexibele arbeidsvoorwaarden: dé magneet voor het behouden en aantrekken van talent

Aantrekkelijk werkgeverschap is in de huidige krappe arbeidsmarkt een voorwaarde voor het behoud van personeel én het werven van nieuwe talenten. Een werkklimaat met keuzevrijheid en veel eigen verantwoordelijkheden voor medewerkers sluit aan bij deze tijd, ook omdat organisaties steeds wendbaarder worden. Om als werkgever het verschil te maken, zijn flexibele arbeidsvoorwaarden als strategisch beloningsinstrument daarom echt van nu. Lees hierover meer in onze whitepaper ‘Flexibele arbeidsvoorwaarden: dé magneet voor het behouden en aantrekken van talent’. 

Download whitepaper
Jos Kok
31 oktober 2018 - Jos Kok

Aan de slag met flexibele arbeidsvoorwaarden? 6 tips om rekening mee te houden

Flexibele arbeidsvoorwaarden hebben een bewezen positief effect op de tevredenheid van medewerkers en bieden een aantrekkelijk fiscaal voordeel.

Medewerkers kiezen zelf met Raet Flex Benefits

Met Flex Benefits van Raet geeft u medewerkers de vrijheid om eenvoudig zelf flexibele arbeidsvoorwaarden in te zetten. Zo regelen ze of ze bijvoorbeeld liever een extra pensioen of meer verlofuren willen. Bovendien hebben medewerkers direct inzicht in de (netto) gevolgen van hun keuze.

Infosheet: Flex Benefits

Wilt u weten hoe Raet Flex Benefits uw medewerkers ondersteunt bij het maken van keuzes in hun flexibele arbeidsvoorwaarden? Of wilt u meer informatie over hoe Flex Benefits uw HR-afdeling ontzorgt bij de administratieve verwerking van al die keuzes? Download hier de infosheet Flex Benefits. 

Download infosheet

Klantverhaal: PWN

Waterbedrijf PWN laat in deze video zien waarom flexibele arbeidsvoorwaarden voor PWN  een strategisch instrument zijn om de juiste mensen nu en in de toekomst te binden.

Bel ons op +31 88 23 02 300 of Bel mij terug