Bel ons op +31 33 45 06 506

Flexibele arbeidsvoorwaarden

Individueel keuzebudget in opkomst

De afgelopen jaren besteden meer cao’s en individuele werkgevers aandacht aan individuele arbeidsvoorwaarden en het persoonlijk of individueel keuzebudget. Bijvoorbeeld in de financiële- en telecomsector, bij organisaties als ABN AMRO, Rabobank en KPN, maar ook in de publieke sector, bij onder meer de waterschappen en provincies. 

Medewerkers willen eigen regie 

Deze ontwikkeling sluit aan bij de wens van medewerkers om de regie hebben over hun loopbaan, arbeidsvoorwaarden en werktijden. Uit de Raet HR Benchmark 2017 blijkt bijvoorbeeld dat 84% van de medewerkers vooral tevreden is over hun werkgever vanwege flexibele werktijden. Aangezien de economie aantrekt en 36% van de HR-managers verwacht in 2017 meer personeel nodig te hebben, staat modern werkgeverschap hoog op de agenda. Flexibele arbeidsvoorwaarden staat daarom hoog op de agenda.

Flexibele arbeidsvoorwaarden als strategisch beloningsinstrument 

Flexibele arbeidsvoorwaarden hebben een bewezen positief effect op de tevredenheid van medewerkers en bieden financiële voordelen door fiscale uitruil. Flexibele arbeidsvoorwaarden zijn bovendien een goed instrument om talent te werven en te binden.


Lees en bekijk meer over flexibele arbeidsvoorwaarden

Hoe gaat u aan de slag met het invoeren van flexibele arbeidsvoorwaarden? Lees er meer over in onderstaande artikelen en praktijkverhalen.

Infosheet: Individueel Keuzebudget (IKB)

Het IKB sluit aan bij de wens van medewerkers voor meer keuzevrijheid in arbeidsvoorwaarden. Geld uit diverse regelingen is voortaan overzichtelijk beschikbaar voor medewerkers in één vrij besteedbaar budget. Medewerkers kunnen het IKB bijvoorbeeld laten uitbetalen of omzetten naar verlof of extra pensioen. 

Download infosheet

GErelateerde producten

Bel ons op +31 33 45 06 506 of Bel mij terug

Volg ons

De eerste Prinsjesdag kennissessie is in volle gang. Wat een opkomst! Collega's Jos en Joke praten onze klanten bij… https://t.co/MPnBsQVojs