Bel ons op +31 88 23 02 300
Thema

De rol van HR

Uit het jaarlijkse HR Benchmark onderzoek van Visma | Raet komt naar voren dat medewerkers en bestuurders vinden dat HR niet duidelijk zichtbaar is in organisaties. Veel typische HR taken, zoals ontwikkeling, doorstroom en werven van de juiste medewerkers zitten inmiddels in de lijn. Daarnaast is HR veel tijd kwijt aan de personeels- en salarisadministratie , verzuim, wet en regelgeving.

Bestuurders verwachten van HR echt een meer strategische rol. Workforce management en formuleren en in gang zetten van beleid hebben prioriteit. HR-professionals geven aan dat ze bewegen naar meer strategie, maar zijn het met de bestuurders eens dat er nog wel stappen te maken zijn.

Lees meer over de Rol van HR

Hoe strategisch werkt HR al in jouw organisatie? En hoe lever je echt toegevoegde waarde? Lees meer in de onderstaande HR Benchmark, visiepaper en inspirerende verhalen uit de praktijk en van experts.

HR Benchmark 2019

Wat is de rol van HR?

Waar houdt HR zich mee bezig? En waar zou HR zich mee bezig moeten houden, volgens bestuurders, managers en medewerkers?

Download de resultaten

Visiepaper HR: hoe maak je de stap naar meer toegevoegde waarde?

Hoe kan HR meer toegevoegde waarde bieden aan de organisatie? En hoe ziet de weg daarnaartoe eruit? In deze visiepaper 'HR: hoe maak je de stap naar meer toegevoegde waarde' laten we een aantal deskundigen uit consultancy en uit de HR-praktijk aan het woord over hun visie op een strategischer HR.

Download visiepaper
Jumbo, Visma Raet, rol van HR

De veranderende rol van HR binnen Jumbo

Alrik Boonstra, HR-directeur van Jumbo, vindt dat als HR strategischer wil werken, het zich meer moet bezighouden met zaken die de business helpen te excelleren. Dat kan alleen maar als je je licence to operate, de basis – de HR-administratie tegenwoordig aangevuld met een stevig stuk HR-data en analytics – waanzinnig goed op orde hebt.

Lees het interview
Kirkman, Visma Raet, de rol van HR

Sourcing biedt kansen voor andere rol HR

Als basisvoorwaarde stellen HR-sourcingspecialisten Joëlla Menken en Ewold Drent van Kirkman Company: ‘Analyseer eerst je eigen organisatie, en bedenk dan hoe en wat je zelf doet, wat je kunt uitbesteden of hoe en met wie je gaat samenwerken.’

Lees het artikel
Bright Company, Visma Raet, de rol van HR

De succesformule van waardevol HR

Er liggen voldoende kansen voor HR volgens Ruurd Baane van Bright & Company. ‘Creëer extra waarde door businesskansen te spotten vanuit een optimale inzet van menselijk potentieel en techniek.’

Lees het interview

Experts in de praktijk

Toon meer cases
Hamilton Bright, de rol van HR
Blog
21 juni 2019 - Marja Duin

HR heeft ruimte nodig om de vervolgstap te kunnen maken

Om de organisatie future proof te maken heeft Hamilton Bright gekozen voor specialisatie in de HR-afdeling, zegt Rianne Winkel, senior HR-business partner.