Bel ons op +31 88 23 02 300

Raet Banen Index

Welkom bij de Raet Banen Index

De Raet Banen Index geeft iedere maand actueel inzicht in de procentuele groei of krimp van het aantal banen van medewerkers in loondienst. We kunnen dit inzicht geven omdat we duizenden organisaties bedienen, met in totaal meer dan een miljoen medewerkers. Iedere tweede week van de maand publiceren we een update.

Talent management

Banenontwikkeling in Nederland

Raet Banen Index totaal

De Raet Banen Index laat zien dat het aantal banen van medewerkers in Nederland in november 2016 is gestegen. De index staat op 101,0.  


Raet Banen Index per sector

In oktober 2016 vond er krimp plaats. Het onderwijs kende de grootste krimp. In de zakelijke markt was sprake van lichte groei. Hieronder vindt u de resultaten van de Raet Banen Index, uitgesplitst per sector. 

Zakelijke markt

Zakelijke markt

Raet Banen Index Zakelijke markt

Net als de vorige maand vond er in de zakelijke markt in de maand november wederom groei plaats (+0,1%). De index staat in november 2016 op 101,0.  

Zakelijke markt naar omvang

De groei in de zakelijke markt komt voornamelijk door de toename van het aantal banen bij de middelgrote bedrijven (tussen de 100 en 500 medewerkers), +0,9%. Kleine bedrijven (minder dan 100 medewerkers) hadden ook te maken met groei (+0,1%). De grote bedrijven (met meer dan 500 medewerkers) kenden afgelopen maand een krimp van -0,2%.  

Zorg

Zorg & Welzijn

Raet Banen Index Zorg

] In de zorg en welzijn was er in november 2016 sprake van een flinke groei in de banenontwikkeling (+0,5%). De index staat voor deze sector in augustus op 101,0.

Onderwijs

Onderwijs

Raet Banen Index onderwijs

In het onderwijs vond de grootste groei in aantal banen plaats, maar liefst +1,0% verschil met de index in oktober 2016. De index staat voor deze sector in november op 101,6.

Overheid

Overheid

Raet Banen Index overheid

Ook in de overheid vond er in november groei plaats, +0,3%. De index staat voor deze sector op 100,5.  


Methodologie

De Raet Banen Index heeft betrekking op banen van medewerkers die in loondienst zijn en in die maand actief zijn bij hun werkgever. De index telt geen fte’s maar aantal personen in loondienst bij een werkgever. Betaalde stagiaires en vakantiekrachten worden meegeteld. Uitzendkrachten, vrijwilligers, zzp’ers en onbetaalde stagiaires worden niet meegenomen.

De cijfers zijn gebaseerd op transactionele data over het aantal daadwerkelijk verloonde medewerkers van klanten van Raet. De cijfers zijn dus niet afhankelijk van de juistheid en volledigheid van invullen van surveys of peilingen. De cijfers zijn gebaseerd op meer dan 1 miljoen werknemers en zijn geëxtrapoleerd naar de omvang van de Nederlandse beroepsbevolking.

De Raet Banen Index is tot stand gekomen in samenwerking met iNostix, een gerenommeerd adviesbureau op het gebied van HR Analytics. 

Privacy

Raet gebruikt voor de samenstelling van de Raet Banen Index geen herleidbare klantgegevens of persoonsgegevens. De index is gebaseerd op de commerciële bedrijfsgegevens en maandelijkse facturatiegegevens van Raet. De data is dus niet herleidbaar tot individuele organisaties en medewerkers.

Volg ons

Volgende week vrijdag en zaterdag zijn wij te vinden op de Nationale Carrièrebeurs in de RAI Amsterdam! Samen met d… https://t.co/ct3YGhCzEW