Bel ons op +31 88 23 02 300

Nieuwe mogelijkheden HR Core

In het ideeënportaal geven onze klanten aan welke verbeteringen ze wensen in Youforce. Voor HR Core hebben we dit jaar een aantal breed ondersteunde wensen gerealiseerd, zoals: de uitbreiding van actieve signalering, het makkelijker kunnen navigeren door de organisatiestructuur en het eenvoudiger autoriseren met roltoewijzing.

Start workflow in Self Service vanuit actieve signalering

Voor HR Core online 

Om eenvoudiger te kunnen navigeren door het Youforce domein is de actieve signalering binnen HR Core online uitgebreid met de mogelijkheid om een workflow in Self Service op te starten op basis van een signaal zoals het aflopen van een tijdelijk contract of het stopzetten van een toelage. Met deze functionaliteit kunnen leidinggevenden (en andere rollen) vanuit de HR-takenlijst direct het juiste proces opstarten in Self Service. 

Snel en eenvoudig HR-taken afhandelen

De nieuwe mogelijkheden van actieve signalering, ook wel ‘signaal versturen via workflow’ genoemd, vergroten het gebruiksgemak. Gebruikers hoeven nu niet meer na te denken hoe ze een taak in Self Service gaan afhandelen, ze komen automatisch in de juiste workflow terecht. Bijvoorbeeld, de leidinggevende klikt op de notificatie in Home (of taak in portaal), een nieuwe browsertab wordt geopend en hij komt meteen in het Self Service scherm waar hij kan kiezen of hij het contract van een medewerker wil verlengen, stopzetten of omzetten naar vast. 

Na het afhandelen van de HR-taak wordt de "Te Doen lijst" in Self Service geupdated en kan de leidinggevende weer terug naar Home (of portaal). Voor een optimale navigatie is het wel van belang dat zowel HR Core online als Self Service goed is ingericht. Bekijk de onderstaande schermafbeeldingen om te zien waar je op moet letten bij de inrichting.  

Meer informatie vind je in de Releasenotes van juli 2019. Of bekijk de pdf met schermafbeeldingen van de nieuwe functionaliteit.

Meerdere rollen vastleggen bij actieve signalering

Voor HR Core en HR Core online

Actieve signalering in HR Core helpt jouw organisatie beter te sturen op (HR-)taken waar een einddatum aan zit. Denk bijvoorbeeld aan signalering van een jubileum van een medewerker of een tijdelijk contract dat afloopt. Voorheen kon je al in HR Core de leidinggevende van een afdeling koppelen aan actieve signalering zodat zij op het Youforce portal geïnformeerd werden over de HR-taken die aandacht van hen vragen. In de juli release van HR Core is het nu ook mogelijk om andere rollen binnen de organisatie te koppelen, zoals salarisadministrateurs of secretaresses. Actieve signalering is een erg handige functionaliteit als een salarisadministrateur bijvoorbeeld de reiskosten van een zieke medewerker na een bepaalde periode moet stopzetten.

Meer informatie vind je in de release notes van juli 2019. Of bekijk de pdf met een schermafbeelding van roltoewijzing in actieve signalering.

Zoeken in de organisatiestructuur 

Voor HR Core en HR Core Online 

Wil je een nieuwe afdeling toevoegen in de HR Core administratie? Of actieve signaleringen omzetten naar een andere rol? Voor het inrichten of wijzigen van de organisatiestructuur wil je gemakkelijk kunnen navigeren.  

Met de nieuwe zoekfunctionaliteit kun je nu eenvoudig zoeken in de organisatiestructuur naar een bestaande rol of organisatorische eenheid. In het gegevensscherm is naast de details van een afdeling ook de technische sleutel opgenomen ten behoeve van invoer bij indirecte mutaties. Je hebt nu beter inzicht in de organisatiestructuur, kunt eenvoudiger zoeken en zo efficiënter wijzigingen doorvoeren.

Als je een bestaande organisatorische eenheid in de organisatiestructuur wilt opzoeken, kun je:

  • De gehele organisatiestructuur uitklappen voor een overzicht van alle afdelingen (inclusief filter actief/ niet actief) 
  • Zoeken op de verkorte naam (code) en de volledige naam van een organisatorische eenheid
  • Zoeken op een persoonsnummer die een rol vervult binnen de organisatorische eenheid
  • Zoeken op een rol binnen de organisatorische eenheid
  • Zoeken op een combinatie van persoonsnummer en rol binnen de organisatorische eenheid.

Meer informatie vind je in de Releasenotes van februari en maart 2019. Of bekijk de pdf met schermafbeeldingen van de nieuwe zoekfunctionaliteit. 

Eenvoudiger autoriseren met roltoewijzing 

Voor HR Core en HR Core Online  

Rolwijzigingen in de organisatie zoals een nieuwe manager of HR-professional wil je graag snel kunnen doorvoeren in de HR Core administratie. Met de functie ‘roltoewijzing persoon’ autoriseer je een persoon binnen een organisatorische eenheid voor een bepaalde rol. Ook kun je die rol direct toewijzen aan alle onderliggende organisatorische eenheden. Zo geef je aan of iemand ook leidinggevende is van de onderliggende afdelingen. Of dat een secretaresse voor meerdere afdelingen werkt.  

Rolwijzigingen voer je zo sneller door, met minder kans op fouten. Alle wijzigingen in rollen worden bovendien geëxporteerd naar het Youforce portaal, zodat het ook doorgevoerd wordt in andere applicaties zoals Personeelsdossier en Self Service. 

Meer informatie vind je in de Releasenotes van maart 2019. Of bekijk de pdf met schermafbeeldingen van de nieuwe functionaliteit. 

Uitbreiding signaalteksten van actieve signaleringen

Voor HR Core Online

Het uitbreiden van signaalteksten van actieve signaleringen voor bijvoorbeeld jubilea en aflopende contracten is een veel gehoorde wens. 

Tot nu toe was de maximale lengte van de signaaltekst 99 karakters, geschikt voor een korte of cryptische omschrijving. Voor de online klanten is het nu mogelijk om een korte signaaltekst (50 karakters) en een lange signaaltekst (500 karakters) op te geven. De lange signaaltekst biedt ruimte voor extra toelichting of instructie. Beide signaalteksten worden getoond op het Youforce portaal bij ‘mijn taken’ en in de eventueel gegenereerde e-mail. 

Meer informatie vind je in de Releasenotes van maart 2019. Of bekijk de pdf met schermafbeeldingen van de nieuwe functionaliteit.