Sales & marketing

"Samenwerking versterkt onze team spirit en helpt ons te focussen op dezelfde doelen"

Verhaal met

Sales & marketing Sara Mendoza
Marketing Manager Latin America

Over onze collega

Sara Mendoza is Marketing Manager Latijns-Amerika in Buenos Aires. Ze zoekt verbinding met bestaande en potentiële klanten met behulp van evenementen, online marketing en PR om hen bewust te maken van de manier waarop de oplossingen van Raet hun bedrijven kan ondersteunen.

Sara's verhaal

"Ik werk sinds oktober 2013 bij Raet en de afgelopen jaren, heb ik de mogelijkheid gekregen om een ​​nieuwe marketing aanpak op te zetten. Field marketing is een relatief nieuwe baan in ons Buenos Aires kantoor en dat gaf me de kans en de vrijheid om de positie in Latijns-Amerika vorm te geven. Het was de perfecte kans om de vaardigheden die ik al heb te gebruiken, terwijl ik op hetzelfde moment ook heel veel nieuwe dingen leer.

Bij Raet, zijn mijn takenpakket en mijn compensatie samen gegroeid. 

Ik hou van het feit dat ik altijd mijn ideeën mag pitchen en ik krijg de kans om nieuwe marketing mogelijkheden te verkennen. Ik krijg ook de nodige ruimte om de plannen uit te voeren. We hebben allemaal verschillende carrière ambities, in mijn geval, is een succesvolle carrière een belangrijke bijdrage aan mijn persoonlijk geluk en financiële zekerheid. Bij Raet, zijn mijn takenpakket en mijn compensatie daarvoor samen gegroeid. We bieden een omgeving waarin je doorlopend kan leren en je krijgt dan ook diverse opleidingsmogelijkheden.

Samen klanten bereiken

Klanten worden steeds veeleisender, in alle aspecten van het leven, iets wat ook geldt voor hun verwachtingen van onze producten en diensten. Marketing heeft daarom een ​steeds prominentere rol bij het leveren van en communiceren over onze beloften. In feite, breng ik een groot deel van mijn tijd door met interactie, niet alleen met mijn team, maar ook met andere functionele gebieden hier in LatAm en ook in het buitenland. Ik geloof dat aansluiting vinden bij collega's, de sleutel is om effectief de consument te kunnen bedienen.

Teamwork kan synergie bieden en geeft ons een sterk gevoel van doel en vervulling.

Ik werk nauw samen met sales bijvoorbeeld, om te bepalen hoe we samen onze klanten en prospects bereiken en betrekken bij relevante onderwerpen. Een nieuw initiatief, het klanttevredenheidsonderzoek, is ook een goed voorbeeld van samenwerking. We voerden dit onderzoek uit met de helpdesk in Latijns-Amerika en onze Data Analist in Amersfoort. Teamwork kan synergie bieden en geeft ons een sterk gevoel van doel en vervulling. Het is belangrijk voor het verhogen van de creativiteit en het enthousiasme op de werkvloer. En voor het bevorderen van gezonde en productieve relaties. Dat allemaal maakt het werk leuker.

Raet ondersteunt verschillende soorten organisaties, uit diverse industrieën en gelegen in meerdere landen, dus we moeten met deze doelgroepen communiceren op verschillende manieren. We moeten richten op de juiste klant, op het juiste kanaal en met de juiste boodschap. Alleen dan zijn we in staat om gesprekken over relevante onderwerpen te voeren, die ons helpen om onze HR-software en services goed te ontwikkelen.

Internationale transformatie

Werken bij een bedrijf dat haar wereldwijde wortels aan het definiëren is, brengt bepaalde uitdagingen met zich mee. Je moet ervoor zorgen dat je werkt met dezelfde richtlijnen en doelen als je collega's en nauw contact houden met elkaar. Gelukkig zijn we de ontwikkeling van steeds meer hulpmiddelen aan het structuren, wat ons in staat stelt om aligned te blijven. En natuurlijk, als je elkaar persoonlijk en via Skype leert kennen, dan wordt samenwerken een stuk makkelijker.

Een boodschap voor nieuwe collega's

Voor alle nieuwe collega's, zou ik willen zeggen: als je wilt werken bij Raet, moet je flexibel zijn, aanpassingsvermogen hebben en verandering omarmen. Ik ben erg blij om bij Raet te werken op dit moment in mijn leven. Ik hou niet van routine, dus flexibel zijn en deelnemen aan verschillende internationale projecten past perfect bij mijn eigen ambities en persoonlijke drive. Onderdeel zijn van de internationale transformatie van Raet geeft me veel energie.

One of the big challenges for #HR is to attract the right #talent. Today, we bring you 10 tips to create an effecti… https://t.co/ISdw3hPyji