Interim Services

“Iets moois opzetten waar iedereen trots op is, dat is mijn grootste motivatie”

Verhaal van

Interim Services Bart Doesburg Smits
Interim Professional

Over de collega

Bart Doesburg Smits werkt als interim professional bij Raet. Hij wordt via Raet bij verschillende werkgevers ingezet. Vaak start zijn opdracht met de begeleiding van HR-professionals om zich nieuwe systemen eigen te maken. En vooral ook om de aangepaste processen en een andere werkwijze die daarbij komen kijken, te omarmen. Waarna de klant Bart regelmatig vraagt om ook ondersteuning te bieden bij andere HR-vraagstukken of de begeleiding van HR-teams of individuele medewerkers.

Bart’s verhaal

Samenwerking is misschien wel het belangrijkste van mijn werk. Daar haal ik mijn grootste motivatie uit. Iets moois opzetten waar iedereen achteraf trots op is. Iets wat men vooraf wellicht voor onmogelijk houdt, maar dan toch dát doel te bereiken, vooral door die samenwerking!

Collega’s heb ik niet alleen bij Raet, maar juist ook bij mijn opdrachtgevers. Die binding met de klant heb ik heel sterk. Wij zitten alle dagen aan tafel bij de klant, van de directeur tot de medewerker op de werkvloer. Het is dan de kunst om samen met mijn externe collega’s een ‘Dreamteam’ te  vormen. En die moet bestaan uit een ideale combinatie van passie voor het werk en professionaliteit. Niet iedereen heeft gelukkig dezelfde passie. Het optimale team is dan ook geen team van mensen met allemaal hetzelfde temperament. Bestaat mijn team uit meerdere mensen, dan probeer ik het werk te verdelen naar kick en kunde! 

Vier successen

Team spirit => recordprestaties => vieren => werkplezier!  

Ik heb graag mensen om me heen. In mijn drukke sociale leven, vind ik veel gezelligheid en plezier. En dat is niet anders in mijn werk. Zowel on the job, als daarbuiten. Er moet namelijk ook ruimte zijn voor niet zakelijke dingen. Vier bijvoorbeeld geboekte prestaties, dat is uiteraard gezellig, maar draagt absoluut ook bij aan het werkplezier en de team spirit.

Sterke persoonlijke ontwikkeling

Voor mij heeft werkplezier ook te maken met mogelijkheden voor ontwikkeling. ‘Stilstaan is achteruitgaan,’ zeg ik altijd. Ik wil me dan ook blijven ontplooien. De markt waarin wij acteren staat niet stil. De ontwikkelingen binnen Raet gaan zo snel als een raket. Wat vandaag is ontwikkeld en geïmplementeerd, kan morgen misschien alweer beter. Als Interim Professional binnen Raet kunnen we het ons dus niet permitteren om stil te blijven staan. We moeten breed inzetbaar zijn. Een brede kennis van onze producten en diensten is daarom vereist. 

Haal eruit wat erin zit en geniet van je werk

Om je te kunnen blijven ontwikkelingen, biedt Raet veel mogelijkheden. Onderlinge kennisdeling, cursussen, jaarlijkse congressen en met collega-interimmers gebruiken we What’s app om elkaar op de hoogte te houden wat er speelt of te ondersteunen bij vragen. Maar de belangrijkste ontwikkeling maak ik door ‘on the job’. Ik leer en presteer optimaal als ik werk doe wat ik echt leuk vind.

Afwisselend en uitdagend

Binnen Raet Interim Services wordt zeker gekeken naar mijn competenties en in hoeverre die aansluiten op een klantvraag. Sluiten kennis, vaardigheden en eigenschappen aan bij wat de klant wil, dan moet ik er vervolgens zelf natuurlijk ook een goed gevoel bij hebben. Ik begin niet aan een opdracht waar ik voor mezelf geen uitdaging zie of waar ik mijn kwaliteiten niet kan benutten. Samen met mijn leidinggevende zoeken we naar de juiste match en mix. Zo blijven de opdrachten altijd afwisselend en uitdagend.

Een bericht voor een nieuwe collega

Als je nu bij Raet wilt komen werken, weet dan dat de lat hoog ligt. Kijk daarom goed naar wat er van je verwacht wordt en zorg dat je weet wat Raet doet en waar Raet voor staat. Wat mij betreft is de succesformule: ben jezelf, doe waar je goed in bent en – zodra je bij ons werkt - spreek je collega’s aan op hun specifieke kwaliteiten.

One of the big challenges for #HR is to attract the right #talent. Today, we bring you 10 tips to create an effecti… https://t.co/ISdw3hPyji