Bel ons op +31 88 23 02 300

Een terugblik op de Raet Zorgdagen 2016

Tussen 28 juni en 7 juli vonden vier Raet-gebruikersdagen voor de Zorg en Welzijn plaats in Arnhem, Amersfoort, Rotterdam en Zwolle. HR-professionals zoals functioneel beheerders en personeels- en salarisadministrateurs uit de zorgsector deelden kennis en ervaring met elkaar en met verschillende specialisten van Raet. Het waren leerzame en innovatieve dagen, zo bleek ook uit de evaluaties achteraf.

PFZW informeert zorginstellingen over UPA

Zorgklanten van Raet krijgen tijdens de gebruikersdagen de meest actuele ontwikkelingen te horen op het gebied van de cao, regelgeving en e-HRM. Een van onderwerpen was de overgang naar de Uniforme Pensioenaangifte (UPA) die per 1 januari 2017 een feit is. Tijdens de zorgdagen legden relatiebeheerders Crista Verkuil en Jan-Willem van Wijk (beiden van PFZW) uit hoe UPA straks zorgt voor een actuelere en nauwkeurige gegevensuitwisseling richting het PFZW en een maandelijkse facturering op basis van de werkelijke gegevens uit de HR-administratie. Raet is klaar voor deze nieuwe manier van gegevens aanleveren, waarbij zorginstellingen straks in Youforce de mogelijkheid hebben om elke maand net als de loonaangifte hun pensioenaangifte te verzenden. Hoewel niet alle aanwezigen dagelijks in aanraking komen met pensioenadministratie zijn “Helder en duidelijk” de woorden die steeds terugkomen in de evaluaties. “Het was een zeer uitgebreide en een duidelijke uitleg en [de sprekers] hadden tijd voor vragen van klanten.”

De update wet & regelgeving van Fred Asbroek, kennismanager bij Raet werd eveneens positief ontvangen. Op zijn eigen enthousiaste wijze sneed hij vijf onderwerpen aan die het HR-vakgebied raken: de participatiewet, de wet DBA, de wet WAS, de aanpassing van het minimumloon en WGA. Reacties van deelnemers varieerden van “Hij vertelt boeiend. Maakt taaie saaie stof, leuk om naar te luisteren” en “Opfrissen van de kennis van wet- en regelgeving, op een prettige manier gepresenteerd”, tot “Goed, veel meer bekende feiten, verwacht en hoop in september nieuwe dingen te horen”.

Klanten van Raet aan het woord

Verhalen uit de praktijk van klanten worden altijd erg gewaardeerd; ook op de Raet Zorgdagen. In Hotel Wientjes in Zwolle gaf manager HR Services Karin Vrielink een kijkje in de keuken van Isala. Deze ziekenhuisgroep zet voor haar 5.550 medewerkers Youforce Performance Management in om medewerkers meer te betrekken bij hun functionering en ontwikkeling en bij het resultaat van het ziekenhuis. Karin vertelde over het performance management beleid dat Isala heeft en over de inrichting van Youforce voor de ondersteuning van het proces, waarbij de medewerkers van Isala zelf de regie hebben. De deelnemers van het gebruikersoverleg vonden de presentatie zeer verhelderend en beoordeelden haar bijdrage met een ruime 8. 

Huub Lauwrier, HR-manager bij zorginstelling De Zellingen, vertelde in Amersfoort en Rotterdam over de invoering van e-HRM met Youforce. Huub nam de deelnemers mee op de reis die De Zellingen aflegde bij het digitaliseren van HR-processen, van een digitale salarisstrook tot aan verzuimmanagement voor leidinggevenden. Voor veel toehoorders een herkenbaar en realistisch verhaal, met tips waar je als werkgever op moet letten als je e-HRM gaat implementeren 

Updates

Ook enkele product owners en consultants van Raet deelden hun kennis met de aanwezigen. Zo vertelde Nico Marinus onder meer over de innovatie met de online berekeningen binnen Payroll Gemal en de mogelijkheid om als werkgever je eigen salarisstrook op te maken en in te richten. Andere modules die de revue passeerden waren HR Self Service, het ideeënplatform op de mobiele app My HR en Verzuim Management. Natuurlijk waren niet alle onderwerpen voor iedereen even relevant, maar het enthousiasme waarmee de updates gegeven werden, werd opgemerkt door bijna alle deelnemers die het evaluatieformulier invulden.