Bel ons op +31 88 23 02 300

Terugblik Visma | Raet Overheidsdag 2019

Meer dan 200 vakgenoten en experts uit de overheidsmarkt kwamen dinsdag 1 oktober bij elkaar op de Visma | Raet Overheidsdag 2019 in InnStyle in Maarssen. De dag herbeleven of zien wat je gemist hebt? Lees het verslag of bekijk de video.

De Visma | Raet Overheidsdag is dé dag waarop vakgenoten en experts uit de overheidsmarkt elkaar ontmoeten, inspireren en kennis delen over de laatste innovaties van Visma | Raet. Ondanks de drukste ochtendspits ooit, door de tractoroptocht naar Den Haag, is de foyer rond tien uur rijkgevuld met kletsende en koffiedrinkende bezoekers. Sommige van hen stappen nog even snel op de fiets om elkaar uit te dagen voor een wedstrijdje wielrennen.

Sander Heijnen, Directeur Overheid bij Visma | Raet, in de grote zaal iedereen van harte welkom. Hij laat een filmpje zien over het Jumbo-Visma Team. Topatleten die met een professioneel trainingsregime, betrokkenheid en samenwerking maximaal presteren. Ze inspireren elkaar en verbeteren zichzelf elke dag. Sander vertelt dat team Jumbo Visma talenten inzet op de juiste plek om zo samen een topprestatie te leveren. Sander: “Zoals dat wij onze klanten willen inspireren en samen maximale prestaties willen behalen.”

Vloeibare samenleving

Maar dan zal je verandering moeten omarmen en dat is niet eenvoudig. “Want wat vroeger duidelijk was, wordt nu door alle (technologische) ontwikkelingen steeds minder duidelijk”, zeg Keynote spreker en trendwatcher Farid Tabarki die na Sander het podium betreedt. Farid praat over de vloeibare samenleving: hierin zijn innovatie, human resources, klantenservice en management allemaal veranderlijk.

Farid Tabarki: “Wat vroeger duidelijk was, wordt nu door alle (technologische) ontwikkelingen steeds minder duidelijk." 

Het is zaak dat je organisatie het tempo en de aard van veranderingen in onze maatschappij begrijpt. Hij neemt het publiek op inspirerende wijze mee in deze transformatie en staat stil bij wat dit van mens en organisatie vraagt. Wat betekent het voor organisatiestructuren, voor leiderschap, voor medewerkers, voor businessmodellen, welke transformatie is er nodig? En vooral, hoe kunnen wij die diversiteit ten volle benutten?

De Break-out sessies (1) Is jouw organisatie helemaal klaar voor de Wnra?

Jos Ruitenbeek: "Informeer je stakeholders."

Dan strarten de break-out sessies. In de volle grote zaal vertelt Jos Ruitenbeek over de Wnra. Ze is benieuwd of alle organisaties goed voorbereid zijn. Via een online testje geeft een groot deel (64%) van het publiek aan dat ze bijna klaar zijn en de rest een beetje. Jos geeft een lijstje van belangrijke activiteiten naar 1 januari 2020 toe. Zo is het met name belangrijk om goed je stakeholders te blijven informeren.

Luidkeels gelach bij keynote Paul Smit

Na een goedverzorde lunch zorgt keynote spreker Paul Smit ervoor dat niemand last krijgt van een after lunch? dip. Hij weet de zaal goed op te zwepen met zijn sessie ‘Anders kijken’. Hij vertelt dat ons brein routine wil, want daarmee bespaar je energie. Maar hoe kun je dan innoveren? Dat kan volgens Paul alleen als je routine loslaat, en wil je veranderen doe dat dan met kleine stapjes.

De break-out sessies (2) Meer gebruiksgemak en efficiëntie met Home en HR Core Online

Paul maakt plaats voor de break-out sessie van Erik Weits en Michael Schamp. Ze nemen het publiek mee in de innovaties van HR Core Online. Zoals Home, de nieuwe startpagina voor medewerkers en managers. Sommigen zijn hier al bekend mee en reageren veruit enthousiast over deze innovatie. Vervolgens worden het opstarten van een nieuwe workflow vanuit self service en het afhandelen van self service transacties direct in Home uitvoerig besproken.

De break-out sessies (3) Highlights van Prinsjesdag 2019

Highlights Prinsjesdag: "Fiscale bijtelling voor de fiets van de zaak, de werkkostenregeling (VOG), het STAP-budget, de WAB en de uitbreiding van het geboorteverlof."

Na een korte pauze waarin sommige gasten zich nog snel wagen aan een wedstrijdje wielrennen, staat Joke van der Velpen op het podium en vertelt over de highlights van Prinsjesdag. “De jurk van Maxima was mooi hè? En wat te denken van die hoedjes? Nee, nu de echt belangrijke veranderingen”, grapt Joke. Zo vertelt ze over de fiscale bijtelling voor de fiets van de zaak, de werkkostenregeling (VOG), het STAP-budget, de WAB en de uitbreiding van het geboorteverlof.

De break-out sessies lopen ten einde en na de surprise-act van een stand-upcomedian die zich voordoet als Professor Willems, verzamelt iedereen zich weer in de foyer om na te praten over deze inspirerende Visma | Raet Overheidsdag. Want wat is er veel voorbijgekomen op 1 oktober. Visma.net Financials, Specialisterren, Payroll Gemal, strategische personeelsplanning, people analytics, smart robotics, teamvorming bij Jumbo Visma. Wij kijken weer uit naar volgend jaar. Jij ook?

Bekijk hier de videocompilatie.