Bel ons op +31 88 23 02 300

Terugblik Raet Onderwijsdag 2018 

Het is dinsdag 27 maart, we zijn op de prachtige evenementenlocatie Inn Style met uitzicht over de Maarsseveense Plassen. Om 10.00 uur start het formele programma van de Raet Onderwijsdag 2018, waar we ruim 300 bezoekers uit alle onderwijssectoren verwachten. We zitten met z’n allen in de Inn Spiratie zaal en bekijken op het grote scherm de korte introductievideo met logo’s van nieuwe onderwijsklanten en beelden van recente onderwijsevenementen en de nieuwste software. Bas de Pierre, directeur onderwijs ad interim, trapt dan de dag af met een warm welkom aan alle aanwezige klanten, partners, gastsprekers en nieuwe klanten in het bijzonder. 

Ontmoeten – inspireren – delen - samen

De Raet Onderwijsdag is een informatieve netwerkdag voor alle onderwijssectoren en staat in het teken van ontmoeten, ervaringen delen en kennis maken met de laatste innovaties van Raet. In het plenaire programma staat de innovatie van HR in het onderwijs centraal. Hans Janse, programmadirecteur: “Raet is niet zomaar het onderwijs in gestapt, we zijn er om te blijven”. Hij licht toe dat de HR-fuctie in het onderwijs zich blijft ontwikkelen en dat continue innovatie daarom een vereiste is: “Met de verbeteringen in HR Core zorgen we niet alleen voor vergaande automatisering en efficiëntie van de HR-administratie maar ook voor een optimale gebruikersbeleving bij de medewerker en de manager in het onderwijs.”

Samen innoveren

De innovatie van de HR Core doet Raet samen met een aantal onderwijsinstellingen. De Hogeschool Utrecht (HU) is daar een van. Michiel van der Horst, manager HR & Financial Services van de HU vertelt waarom hij graag als eerste klant de nieuwe innovaties snel in gebruik wil nemen. “We hebben meer dan 30.000 mutaties per jaar. Voor ons is hoge mate van automatisering met invoer aan de bron van groot belang.” Hij vertelt over de huidige werkwijze van zijn afdeling die met de verbeteringen in HR Core voor een nog grotere efficiency gaan zorgen. Deze veranderingen betekenen volgens hem niet dat salarisadministrateurs geen werk meer hebben. “Het werk gaat verschuiven, van mutaties verwerken  naar proces controle”. 

Voor ieder wat wils

Na het plenaire deel kunnen we naar eigen keuze break-out sessies volgen. Verdeeld over drie rondes waren er 20 sessies met uiteenlopende onderwerpen, van strategische scenarioplanning tot aan werken aan een sterk werkgeversmerk. Met uiteraard veel aandacht voor de nieuwste innovaties in software en services, maar ook voor praktijkverhalen van klanten, waaronder Lucas Onderwijs, NHTV en Hogeschool Utrecht. Daarnaast waren er belangrijke bijdragen van partners zoals Pointlogic, TMA, Motion Consult, PROOF en koepels waaronder ministerie OCW, DUO, PO Raad en de MBO Raad.

Muzikale uitsmijter

De uitsmijter van de dag was de muzikale samenvatting van standup musician Bart Kiers. Alle vaktermen, impressies en one liners van dag wist hij op onnavolgbare wijze op de piano met zang te produceren. Als we de Raet onderwijsdag in 40 seconden zouden vatten, het snel uitspreken en de muzikale begeleiding erbij denken, dan krijgt u zoiets: 

“Top 5 HR prioriteit. Strategische personeelsplanning op één. Volgens het bestuur hebben we betere competenties nodig. En de poging -op den duur- jong talent vast te houden. Er is lage veranderbereidheid, dus veranderen en verjongen mensen de komende tijd. Door naar recruitment, in één oogopslag een prachtig overzicht van een kandidaat, die je in één klik kunt verwijderen voor de privacy … behalve dan als je het hebt geprint. Dan steek je het in de fik of niet? Dus ben jij een registerleraar met een te lage veranderbereidheid, nou dan klikken we je gewoon weg.”

En zo zijn we aan het einde gekomen van deze mooie dag. Op naar de borrel!