Bel ons op +31 88 23 02 300
Event

Terugblik Raet Onderwijsdag 2017

Op 28 maart vond de Raet Onderwijsdag 2017 plaats in het voormalig klooster en burgerweeshuis De Marienhof in het historisch hart van Amersfoort. Bijna 250 bezoekers uit alle onderwijssectoren kwamen bij elkaar om ervaringen te delen en kennis te maken met de laatste innovaties van Raet.

Pad naar partnership

De Onderwijsdag is een informatieve dag voor alle onderwijssectoren. De dag startte met een plenair programma, waarna de deelnemers een aantal breakout-sessies naar eigen keuze konden volgen. De meeste sessies zijn tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Raet, klanten en de onderwijskoepels. Dit partnership liep als een rode draad door het programma. Klanten deelden ervaringen over het gebruik van onze software, onderwijskoepels gaven een update van de cao onderhandelingen en met een aantal onderwijsinstellingen toonden we waar we staan met de ontwikkeling van het nieuwe HR Core Education.

Strategische innovatie Youforce

De dag werd geopend door Wietske van Hees, directeur onderwijs bij Raet. Na haar welkomstwoord nam Ericka Marquez, programma manager Raet het stokje over met een update over de innovatie binnen HR Core Education. Altijd en overal eenvoudig toegang tot je HR-gegevens en gebruikersgemak zijn hierin een belangrijk uitgangspunt. Medewerkers krijgen een persoonlijke omgeving en bepalen zelf via de home welke gegevens zie hier willen zien. Vanuit deze omgeving is het mogelijk direct HR-taken zoals het aanvragen van verlof of het goedkeuren van declaraties uit te voeren. Natuurlijk wekt dit niet alleen op de vertrouwde pc en laptop maar dankzij een nieuwe gebruikerservaring ook op tablet en smartphone.

De innovatie van nieuwe HR Core wordt in nauwe samenwerking met een aantal klanten uit het onderwijs vorm gegeven. We voeren met deze instellingen intensief overleg om gezamenlijk de juiste keuzes te maken voor de architectuur en de gebruikerservaring. Het doel van dit partnership is te komen tot een systeem dat zo goed mogelijk aansluit op de wensen uit de dagelijkse praktijk van het onderwijs.

Ruimte voor de praktijk

De breakoutsessies waren verdeeld over vier ronden met uiteenlopende onderwerpen. Uiteraard  veel aandacht voor nieuwe mogelijkheden in onze software en services maar ook voor ervaringen en praktische tips van onze klanten. Zo vertelde o.a. IJssel Berkel hoe zij aan de slag zijn gegaan met de Talenten Motivatie Analyse (TMA) binnen Performance Management, liet ZAAM zien hoe digitalisering van personeelsdossiers tot een win-win situatie leidt en gaven de Onderwijsspecialisten en Preadyz advies over het digitaliseren van akten.

Een belangrijk onderdeel van het breakout-programma was weggelegd voor de onderwijskoepels. Vanuit alle koepels was een vertegenwoordiger aanwezig om de bezoekers bij te praten over belangrijke ontwikkelingen in hun onderwijssector en de voortang van de cao-onderhandelingen.

Samenvattend was de Raet Onderwijsdag 2017 een zonovergoten dag met volop ruimte voor ervaringen, innovatie en het uitwisselen van kennis. Het belang van een goede samenwerking met al onze partners in het onderwijs is hier nogmaals onderstreept en heeft mede geleid tot een zeer gevarieerd en boeiend programma.