Bel ons op +31 88 23 02 300

Raet Gebruikersdag Onderwijs 2016: volop ruimte voor innovatie, kennisdeling en praktijk

Op 23 juni vond in het Beatrixgebouw in Utrecht de Raet Gebruikersdag Onderwijs 2016 plaats. HR- en salarisprofessionals uit het onderwijs kwamen bijeen om kennis en ervaring te delen met vakgenoten en met de specialisten van Raet. Ondanks uitdagende weers- en verkeersomstandigheden was de opkomst met bijna 200 deelnemers groot.

Voor en door onderwijsinstellingen

Raet organiseerde deze Gebruikersdag Onderwijs voor alle onderwijssectoren gezamenlijk. De informatieve dag startte met een plenair programma, waarna de deelnemers zich opsplitsten in diverse breakoutsessies die ingingen op actuele thema’s en specifieke segmentontwikkelingen. Veruit de meeste van deze breakoutsessies werden samen met diverse onderwijsklanten van Raet verzorgd. Ook hebben de PO-Raad, de VO-Raad en de MBO-Raad een inhoudelijke bijdrage geleverd. Een dag voor en door onderwijsinstellingen. 

Strategische innovatie van Youforce

Iets na tien uur beet Wietske van Hees, directeur Onderwijs bij Raet, het spits af. Na haar welkomstwoord nam Productmanager HenkJan van Commenee de aanwezigen mee met de strategische innovaties die de komende jaren in Youforce voor het onderwijs worden doorgevoerd. HenkJan vertelde over de toenemende behoefte bij medewerkers en managers aan meer regie over hun eigen HR-zaken. Zij verwachten steeds meer hun HR-taken op een slimme en efficiënte manier zelf af te kunnen handelen. In de vernieuwing van Youforce wordt o.a. sterk ingezet op intuïtiviteit en gebruikersgemak. De deelnemers in de zaal konden hun vragen aan HenkJan stellen door ze op gekleurde blaadjes te schrijven en die als papieren vliegtuigjes/propjes op het podium te gooien. De levendige sfeer en open discussie die daaruit voorkwamen kenmerkten de dag: tijdens pauzes en bij de wisseling van sessies werd veel na- en bijgepraat door deelnemers, vakgenoten en medewerkers van Raet.

Sectorontwikkelingen

Na het plenaire deel stonden de segmentsessies op het programma. Zo werden vertegenwoordigers van de administratiekantoren bijgepraat over de ontwikkelingen op het gebied van dashboards. De MBO-Raad presenteerde de stand van zaken van het Lerarenregister en praktijkervaringen met Duurzame Inzetbaarheid werden gedeeld in de bijeenkomst voor het HBO-segment. De PO- en VO-Raad gaven de deelnemers uit het Primair Onderwijs en Voortgezet onderwijs een update van de cao-wijzigingen die per 1 juli 2016 van kracht gaan. 

Samenwerking

Het middagprogramma bestond uit verschillende breakoutsessies verzorgd door onderwijsinstellingen en externe partijen uit het onderwijsveld, in samenwerking met experts vanuit Raet. De Mosagroep gaf de toehoorders tips en tricks voor de implementatie van HR Self Service, terwijl ROC van Twente vertelde over de voordelen van de werving- en selectiemodule in Youforce van Raet. Enkele andere inspirerende praktijkcases waren De Kleine Prins (Performance Management), Hogeschool Utrecht (Payroll scan), De Onderwijsspecialisten (inrichten van functioneel beheer), nog een keer de Hogeschool Utrecht (managen van flexibele schil met PNIL) en Onderwijsgroep Amersfoort (digitalisering van de personeelsdossiers).

Verhalen uit de dagelijkse praktijk afgewisseld met bruikbare informatie en waardevolle tips van specialisten; tel daar een blik op toekomstige ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden bij op en zie daar de Gebruikersdag Onderwijs 2016. Een inspirerende mix van innovatie, kennisdeling en praktijk.