Bel ons op +31 33 45 06 506

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij Raet staat de medewerker centraal. Niet alleen in de ontwikkeling van producten en diensten, maar ook wanneer het gaat om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Wij zijn ons ervan bewust dat wij zelf de verantwoordelijkheid hebben om ‘profit’ in balans te laten zijn met ‘people’ en ‘planet’. Wij hebben dan ook aandacht voor mens en milieu bij alles wat we als organisatie doen. Op die manier zorgen wij ervoor dat onze klanten, onze leveranciers en wijzelf klaar zijn voor de toekomst.

Moderne bedrijfsvoering

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is onlosmakelijk verbonden met modern werkgeverschap. Met onze toepassingen kunnen organisaties hun HR-processen efficiënter en effectiever inrichten, een belangrijke basis voor modern werkgeverschap. Bijkomend voordeel is dat de papierstroom bij onze klanten aanzienlijk minder is dankzij de digitalisering.

Maatschappelijke betrokkenheid

Onze medewerkers leveren graag een maatschappelijke bijdrage door vrijwillig de handen uit te de mouwen te steken, bijvoorbeeld door mensen met een verstandelijke beperking een onvergetelijke dag in de dierentuin te bezorgen. 

Daarnaast heeft duurzaam ondernemen bij ons prioriteit. Door de slimme inrichting van onze panden en een laag CO²-verbruik van ons wagenpark verminderen we de milieubelasting.

Ontwikkeling vakgebied

Als hoofdsponsor van de NVP, hét netwerk voor HR-professionals, maken wij ons sterk voor de ontwikkeling van de branche. Ook hebben we een samenwerkingsverband met het Landelijk Opleidingsoverleg voor Personeel en Arbeid (LOPA). De deelnemende hogescholen bieden Youforce aan studenten aan voor educatieve doeleinden. Zo werken wij mee aan de ontwikkeling van de HR-professional, nu en in de toekomst.

Social return

Wij maken ons, ook samen met onze leveranciers en klanten, sterk voor concrete sociale winst. Een mooi voorbeeld hiervan is het project waar we samen met Gemeente Amsterdam en opleidingsinstituut 2xplain langdurig werkzoekenden hebben opgeleid tot salarisadministrateur. Twee van hen zijn bij Raet in dienst getreden.

Een ander social return project start binnenkort in de Gemeente Leiden. In samenwerking met trainingsbureau Communicum organiseren we een aantal workshops om de social skills van werkloze, hoogopgeleide jongeren te verbeteren en zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Samenwerking met het UWV

Met het UWV hebben we afgesproken om samen te werken in regio’s waar een social return project loopt. Deelnemers krijgen zo sneller en makkelijker toegang tot de regionale aanspreekpunten van het UWV en de arbeidsmarkt. Deze samenwerking wordt in de loop van 2015 verder vormgegeven.

Raet verdient Lean and Green Personal Mobility award

Op de BedrijfsautoRAI in Amsterdam is op 20 oktober 2015 de Lean and Green Personal Mobility Award uitgereikt aan Raet. Wij hebben deze award verdiend door ons te committeren aan een CO2-reductie van 20% binnen vijf jaar op onze personenmobiliteit. Deze reductie levert niet alleen een bijdrage op aan een schonere wereld maar ook meer efficiency in onze bedrijfsresultaten. De award onderstreept nogmaals onze maatschappelijke betrokkenheid en is een aanmoediging om te blijven werken aan een duurzamer mobiliteitsproces.

Lean and Green

Lean and Green is een stimuleringsprogramma voor bedrijven en overheden met als doel een hoger duurzaamheidsniveau van mobiliteit. Het programma wordt uitgevoerd door Connekt, een onafhankelijke organisatie die bedrijven en overheden verbindt bij het formuleren en integreren van duurzaamheidsdoelstellingen in de bedrijfsvoering. 

FIRA Brons

Raet beschikt over FIRA Brons sinds april 2013.

FIRA is dé kennismakelaar op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en biedt zekerheid in duurzaamheid. FIRA zorgt dat ondernemers gemakkelijker duurzame keuzes kunnen maken die aansluiten bij hun bedrijfsstrategie. Door de onafhankelijk positie biedt FIRA ondernemingen de zekerheid dat ze zaken doen met ondernemingen die MVO in praktijk brengen.

FIRA verifieert MVO-informatie van bedrijven en instellingen en maakt op deze wijze MVO bespreekbaar op basis van betrouwbare gegevens. Het FIRA Platform is een digitaal register waar bedrijven (leveranciers) hun MVO-prestaties zichtbaar maken aan klanten (inkopers). FIRA verifieert de informatie zodat deze betrouwbaar is.