Bel ons op +31 33 45 06 506

Onze directie

Raet wordt geleid door een directie met een brede ervaring in binnen- en buitenland. Elk van onze directieleden heeft uitgebreide ervaring op zijn of haar expertisegebied.

Kobe Verdonck

Kobe Verdonck (CEO)

"De afgelopen 15 jaar heb ik mijn sporen verdiend bij internationale HR-organisaties. In 1995 ben ik afgestudeerd in rechten en economie (MBA). Daarna heb ik diverse managementfuncties gehad met wereldwijde verantwoordelijkheid op het gebied van HR, juridische zaken en financiën. Daarbij heb ik veel kennis opgedaan over technologie en HR op wereldwijde schaal; vakgebieden die beide onmisbaar zijn voor een succesvolle organisatiestrategie. 

Innovatie en customer intimacy zijn mijn drijfveren: ik zie altijd kansen voor onze dienstverlening om nog beter aan te sluiten bij de wensen van onze klanten. Dat is de uitdaging die ik dagelijks stel; voor mezelf, voor ons directieteam en voor onze organisatie. Ik geloof in teamwork en in duurzame partnerships die maximale waarde voor onze klanten creëren."

Jochem Theunissen Raet

 

Jochem Theunissen (Chief Financial Officer)

Na het afronden van mijn studie econometrie, ben ik gaan werken als Investment Banker, gevolgd door een aantal jaren in Private Equity. Geïntrigeerd door de mate waarin investeringen in het veranderende IT-landschap zorgen voor innovatie, groeide mijn ondernemersgeest. Vervolgens trad ik als CFO toe tot het management van online businessplatform Emesa, voordat ik bij Raet begon.

Klanten brengen bij Raet een van hun belangrijkste zakelijke processen onder: HR. Als Raet willen wij hun verwachtingen overtreffen, daarom stellen we de klantbehoefte centraal in alles wat wij doen. Enerzijds houd ik van de servicegerichte benadering die daaruit spreekt. Anderzijds sluit het feit dat bij ongeëvenaarde klantervaringen investeringen in innovatie horen, naadloos aan bij mijn overtuiging dat innovatie een essentiële basis is voor een succesvolle samenwerking met bestaande en toekomstige klanten. 

Als CFO moet ik overzicht hebben en leiding nemen met betrekking tot financiële activiteiten. Als businesspartner voor het ET zet ik me in voor het realiseren van de strategie en zal ik er bovendien op toezien dat robuuste financiële en bedrijfsmatige controles in de organisatie verankerd zijn om duurzame winstgevendheid te waarborgen. Daarbij zullen mijn analytisch vermogen en mijn intentie om waarde te creëren voor stakeholders van grote waarde zijn.” 

 
Debby de Gelder Directeur HR Services

Debby de Gelder (Directeur HR Services)

Na mijn studie Bedrijfskunde en Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit ben ik als businessconsultant gaan werken bij Archstone Consulting, waar ik mij vooral bezighield met bedrijfstransformaties en veranderprojecten. Daarna heb ik bij KPN zes jaar verschillende HR-functies bekleed, uiteenlopend van het optimaliseren van processen tot het leiding geven aan de HR-activiteiten, en was ik verantwoordelijk voor alle HR-producten en -diensten. Sinds november 2015 ben ik werkzaam bij Raet als Directeur HR Services. 

In deze rol ben ik verantwoordelijk voor onze HR services: de operationele HR-ondersteuning van onze klanten. Klanten vertrouwen ons hun HR- en salarisadministratie toe. Dit is de ruggengraat van hun organisatie; als deze administratieve processen niet goed verlopen, zijn de medewerkers van onze klanten niet tevreden en functioneert hun organisatie niet optimaal. Ik zorg er samen met onze mensen voor dat klanten verzekerd zijn van continuïteit in hun HR- of salarisadministratie. We helpen daarbij ook om de HR-dienstverlening in hun organisatie structureel naar een hoger plan te brengen.

Samir Daouk - CHRO Raet

Samir Daouk (Chief Human Resources Officer)

“Gedurende mijn internationale carrière heb ik uitgebreide ervaring opgedaan in het aansturen van internationale teams op zowel strategisch als operationeel niveau. Als businesspartner van de directie en senior management op kritische en complexe organisatorische vraagstukken. Ik voel me optimaal in een snelle, innovatieve en resultaatgedreven organisatie. 

In mijn functie als Chief HR Officer zie ik er naar uit om onze organisatie naar de absolute wereldklasse te brengen, onze langetermijndoelen te behalen en maximale HR waarde toe te voegen aan de activiteiten van onze klanten”.