Raet hoofdsponsor van de NVP

Raet sponsort hét netwerk voor de P&O-professionals, de NVP. Een perfecte match, want de thema’s van de NVP sluiten goed aan bij de ambities van Raet. Ook Raet maakt zich sterk voor de ontwikkeling van de branche, waarbij de toegevoegde waarde van HR steeds belangrijker wordt en de medewerker steeds meer centraal staat.

Bij de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) houden P&O-professionals zich bezig met thema’s als HR-strategie, arbeidsverhoudingen, werving en selectie, beloningssystemen, arbeidsvoorwaarden en opleidingsplannen.

 

De P&O-code

De NVP heeft de P&O-beroeps- en gedragscode gepresenteerd. In de P&O-code zijn de praktische en ethische principes, regels en opvattingen voor het HR-vakgebied vastgelegd. Dit biedt professionals een leidraad bij het toetsen van het eigen functioneren en het definiëren van ontwikkelingsmogelijkheden. Opleidingsinstituten kunnen de code gebruiken als kader bij de inrichting van hun lesprogramma’s. Ten slotte is de P&O-code bestemd voor stakeholders. Zij kunnen eruit afleiden wat de professionele kennis, vaardigheden en gedragstandaarden zijn die redelijkerwijs van effectieve P&O-professionals verwacht mogen worden.

Het belang van deze collectieve beroeps- en gedragsnormen voor het HR-vakgebied is groot. Voor HR-professionals, en vooral ook voor medewerkers en werkgevers. Collectief gedefinieerde normen in combinatie met de juiste interpretatie hiervan, bepalen de kracht van dit fundament.

Wint u de e-HRM Award?

Win jij de e-HRM Award van Raet en de NVP?

Meer informatie?

Bel me terug

Wilt u meer informatie over de producten en diensten van Raet?

Wij bellen u terug