Raet Online sluit aan bij ambities Twentse netwerksteden

29 mei 2012

De samenwerkende Twentse steden, Netwerkstad Twente, hebben het contract met HR-softwareleverancier Raet verlengd. De e-HRM-portal Raet Online ondersteunt de organisaties bij  het digitaliseren van de interne dienstverlening. Met de selfservice-mogelijkheden gaan de 6.200 medewerkers de eigen HR-gegevens registeren, genereren en beheren. Naast een kostenbesparing en meer gebruikersgemak, vergroten de Twentse steden hiermee de kwaliteit van HR-data.

Het contract is afgesloten met de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Oldenzaal en Regio Twente. Regio Twente is het samenwerkingsverband van de veertien Twentse gemeenten. Raet Online biedt de partijen het basis HR- en salarisverwerkingssysteem. Daarnaast worden de processen rondom verzuim, medewerkerontwikkeling en opleidingsmanagement gestroomlijnd en gedigitaliseerd.

"Gemeenten staan voor de uitdaging om de kernactiviteiten efficiënter in te richten en de burger hierbij centraal te stellen. Ook is de dienstverlening niet langer plaats- en tijdgebonden. Dit vraagt ook een andere benadering van HR richting de medewerkers. Werknemers dienen meer centraal te worden gesteld. Door de interne bedrijfsvoering te digitaliseren kan de verantwoordelijkheid voor de eigen HR-gegevens in de lijn worden gelegd, bij medewerkers en managers. En hier profiteert de hele organisatie van", aldus Cees van den Heijkant, CEO van Raet.

Investeren biedt kansen

"Investeren in een portal om onze interne dienstverlening beter te stroomlijnen, biedt alle partijen veel kansen. Juist nu, in deze financieel mindere tijden. De slimme online oplossingen van Raet zorgen naast mogelijke financiële baten voor een verbeterslag van onze HR-processen", zegt Trudy Vos, secretarisdirecteur van Regio Twente, "We hebben niet alleen de mogelijkheid om HR-zaken in te zien en te wijzigen, maar ook worden toekomstige gebeurtenissen automatisch gesignaleerd en actief ondersteund. Dit biedt zowel voor HR-afdelingen als voor lijnmanagers een groot voordeel. Daarnaast is het voor ons een pluspunt dat de portal optimaal ‘Het Nieuwe Werken’ ondersteunt. Medewerkers kunnen hiermee namelijk altijd en overal bij de eigen gegevens."

Over Netwerkstad Twente

Netwerkstad Twente is het stedelijk gebied in Twente: Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Oldenzaal. In dit stedelijk gebied wonen ruim 360.000 mensen, werken meer dan 180.000 mensen en volgen tienduizenden jongeren een opleiding. Liggend aan de grens met Duitsland en op de internationale verbindingsas Amsterdam – Berlijn – Moskou, heeft Netwerkstad een bijzondere positie als Europees stedelijk netwerk.

Deel dit artikel