Marten Booisma lid Raad van Commissarissen Raet

01 mei 2012

Raet kondigt aan dat Marten Booisma (45) 1 mei is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC). Booisma heeft de afgelopen twintig jaar bij multinationals zoals Shell, Unilever en Ahold diverse leidinggevende HR-posities vervuld. Sinds 2007 is hij Chief Human Resources Officer bij Ahold. Zijn deskundigheid en ervaring met het vertalen van de HR-strategie naar de impact op het primaire proces, ondersteunt Raet in haar ambities. Niet alleen ten aanzien van verdere innovaties op het gebied van e-HRM en Human Capital Management, maar ook in de snel groeiende markt voor het uitbesteden van HR-taken.

Evenals Raet stelt Booisma dat het managen van menselijk kapitaal dé belangrijke succesfactor is voor groei en flexibiliteit van organisaties. Hierbij gaat het om de verbinding tussen 'human capital'-stuurgetallen en de prestatie-indicatoren van een organisatie. Binnen Human Capital Management is het zaak om aspecten als kosten, productiviteit, kwaliteit en ontwikkeling van medewerkers in relatie te brengen met indicatoren als output, omzet en klanttevredenheid. Hierdoor wordt de impact van HR op het ondernemingsbeleid zichtbaar, evenals de invloed die het heeft op het bedrijfsresultaat.

Moderne SaaS-technologie en visualisatie van HR-data, maken het combineren van HR-processen en andere bedrijfsprocessen eenvoudiger. Hierdoor krijgen organisaties het juiste in- en overzicht over de wijze waarop zij Human Capital Management bedrijven.

Deel dit artikel