Totale e-HRM-oplossing Raet helpt Assen bij modern werkgeverschap

20 juli 2012

Gemeente Assen heeft na een Europese aanbesteding Raet de opdracht gegund voor het leveren van een volledige e-HRM-oplossing. Hiermee geeft de gemeente verdere invulling aan haar ambitie om een modern werkgever en papierloze organisatie te zijn. Ook faciliteert ze Het Nieuwe Werken. De 675 medewerkers en managers krijgen met de webportal Raet Online altijd en overal eenvoudig toegang tot de voor hen relevante gegevens, zoals verlof, verzuim en opleidingsmogelijkheden.

Recentelijk is de gemeente het programma 'de nieuwe werkomgeving' gestart. Met dit programma introduceert de organisatie Het Nieuwe Werken. Deze ontwikkelingen vragen om een toegankelijk, flexibel en gebruiksvriendelijk e-HRM-systeem. De gemeente vindt deze mogelijkheden in de portal Raet Online.

Digitaal werken

"De gemeente Assen betrekt, na een interne verbouwing, een nieuwe flexibele werkomgeving waar papierloos werken de sleutelwoorden zijn. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de werkprocessen in het primaire proces, maar vraagt ook om digitale ondersteuning van secundaire processen, zoals HR. De totaaloplossing van Raet maakt dat wij gegevens eenmalig invoeren in de basisadministratie en vervolgens altijd en overal over deze informatie kunnen beschikken. Dit is een groot voordeel bij het registreren van verzuim en het verwerken van declaratieaanvragen", zegt André Feijen, Coördinator personeels- en salarisadministratie bij gemeente Assen.

Cees van den Heijkant, CEO van Raet: "De keuze van gemeente Assen laat zien dat onze e-HRM-portal verder gaat dan alleen de verwerking van HR- en salarismutaties. Wij bieden organisaties ook ondersteuning bij hun ambities om moderner en papierloos te werken. Zo vinden wij de belangrijke aansluiting bij de trend dat gemeenten hun in- en externe organisatie digitaliseren."

Over gemeente Assen

Bij de Drentse gemeente Assen werken ongeveer 675 vaste medewerkers. Naast de vaste medewerkers ontvangt ook tijdelijk en flexibel personeel hun salaris via de gemeente. In totaal voert de gemeente ruim 1.000 verloningen uit. De organisatie is momenteel sterk in ontwikkeling. Medio dit jaar zijn de drie diensten opgeheven en wordt gewerkt aan een herstructurering die moet resulteren in circa zeven eenheden die uit de nu 13 afdelingen gevormd gaan worden. De gemeente heeft ruim 67.000 inwoners.

Deel dit artikel