Harlingen besteedt personeels- en salarisadministratie uit aan Raet

24 juli 2012

Gemeente Harlingen besteedt sinds 1 juli haar personeels- en salarisadministratie uit aan Raet. Daarnaast blijft de gemeente gebruikmaken van de selfservice-oplossing die haar 200 medewerkers online toegang geeft tot de eigen gegevens, zoals de salarisstrook. Ook vragen medewerkers eenvoudig online verlof aan en dienen ze declaraties in.  

Om meer met minder te kunnen doen, is het voor de gemeente Harlingen essentieel om haar focus te leggen op het primaire proces, de dienstverlening richting burgers en bedrijven. Dit wil de gemeente doen door secundaire processen, zoals de personeels- en salarisadministratie, uit te besteden. Bij Raet heeft Harlingen de zekerheid dat de expertise en continuïteit gewaarborgd is.

Verloning medewerkers gewaarborgd

Willem Flikkema, senior adviseur Personeel & Organisatie: "Na het vertrek van onze coördinator personeels- en salarisadministratie dreigde er een gebrek te ontstaan in de continuïteit en kwaliteit van deze processen. Dankzij onze ervaringen met Raet met het verwerken van de personeels- en salarisadministratie heb ik het vertrouwen dat dit kwetsbare proces, namelijk de verloning van onze medewerkers, geen gevaar loopt.""Wij bieden gemeente Harlingen met deze contractuitbreiding niet alleen de mogelijkheid om medewerkers en managers te betrekken bij het HR-proces, maar ook om meer focus te leggen op het primaire proces. Hiermee blijven wij de organisatie ondersteunen bij het efficiënter inrichten van de HR-processen om ook in de toekomst kosten te kunnen beheersen en de efficiëntie en effectiviteit van HR te blijven garanderen", zegt Cees van den Heijkant, CEO van Raet.

Over gemeente Harlingen

In Friesland ligt de gemeente Harlingen, die bestaat uit de historische havenstad Harlingen en de twee landelijke dorpen Midlum en Wijnaldum. In de gemeente wonen ruim 15.000 inwoners. Bij de gemeente werken ongeveer 200 mensen.

Deel dit artikel