Raet Online helpt bij harmoniseren HR-processen TMG

01 februari 2012

De webportal Raet Online gaat Telegraaf Media Groep (TMG) ondersteunen bij het harmoniseren van  de HR-processen van haar 45 BV’s. Deze HR-portal ondersteunt de organisatie bij de personeels- en salarisadministratie, maar ook in de HR-processen rondom medewerkerontwikkeling, verzuim, verlof en declaraties. De circa 2800 managers en medewerkers krijgen met Raet Online toegang tot de voor hen relevante HR-gegevens.

TMG gaat in fases de mogelijkheden van de portal Raet Online binnen de organisatie aanbieden. Managers en medewerkers krijgen allereerst toegang tot de eigen gegevens. Daarnaast kan de manager de ontwikkeling van individuele werknemers online vastleggen en bewaken, bijvoorbeeld aan de hand van doelstellingengesprekken.

Vervolgens wordt het mogelijk voor medewerkers om gemakkelijk online declaraties en verlofaanvragen in te dienen, ook met smartphone en tablet. Verder kunnen zij eenvoudig de eigen salarisstrook en het personeelsdossier digitaal inzien. HR-professionals en managers krijgen met de portal grip op het verzuim en inzicht in de werving- en selectieprocessen.

Efficiëntie

Gemmie Hermens, Hoofd Concern HRM: "Met de keuze voor Raet Online creëren wij efficiëntie in onze HR- en salarisprocessen. Voor de afdelingen Salarisadministratie en Concern HRM is dit van groot belang door de grootte en veelzijdigheid van de organisatie. Daarnaast geven wij managers en medewerkers de mogelijkheid om de eigen HR-zaken te regelen, dit zorgt voor een betere invoer bij de bron en een administratieve lastenverlichting."

"Voor een grote organisatie is het van essentieel belang om de HR-processen soepel te laten verlopen. Zeker in een organisatie waar diverse werkwijzen zijn ontstaan vanwege de verschillende BV’s die zich in de loop der jaren hebben aangesloten. Ik ben verheugd dat wij met onze portal een oplossing bieden voor het standaardiseren van de werkwijze. Daarnaast toont het partnership met TMG aan dat wij niet alleen voor de basis HR-processen een oplossing bieden, maar ook de strategische processen ondersteunen", aldus Cees van den Heijkant, CEO Raet.

Over Telegraaf Media Groep

In 1893 werd voor het eerst het dagblad 'De Telegraaf' gelanceerd. Inmiddels behoort TMG tot de grootste Nederlandse mediagroepen. Voor de komende jaren ligt de focus op de platformen Print, Online en Radio. Bij TMG zijn circa 2800 medewerkers werkzaam.

Deel dit artikel