Bel ons op +31 33 45 06 506

Zorg en welzijn

De zorgsector verandert in een rap tempo. Stelselwijzigingen en bezuinigingen vragen om efficiëntie en een goede balans tussen (loon)kosten en zorginkomsten. Zorginstellingen kijken kritisch waar ze kosten kunnen besparen, zodat uiteindelijk iedere euro naar de zorg van cliënten of patiënten gaat. Daarnaast gebeurt zorgverlening steeds vaker in samenwerking met het sociale netwerk van de cliënt of patiënt. Medewerkers uit de zorg moeten ondertussen voldoen aan steeds hogere kwaliteitseisen. Hoe gaat u met al deze veranderingen om?

Waar wij u mee helpen:

Efficiëntie en kostenbesparingen in uw HR-processen

Steeds meer zorginstellingen kiezen ervoor om de focus te leggen op hun kernactiviteiten: zorg verlenen. Daarom is het des te belangrijker dat de bedrijfsvoering snel en efficiënt verloopt. Wij helpen u om uw HR- en personeelsadministratie te digitaliseren met e-HRM. Desgewenst ontzorgen wij u volledig door deze processen voor u uit te voeren.

Financieel ‘in control’ zijn over de inzet van uw personeel 

70% tot 80% van alle kosten van een zorginstelling bestaat uit loonkosten. U wilt uw loonkosten dan ook in balans houden met uw inkomsten. Met onze oplossingen voor loonkostenbewaking en financiële verantwoording bent u in staat om de inzet van medewerkers op uw zorgproducten financieel onder controle te houden.

Strategische personeelsplanning

Zorginstellingen blijven de komende jaren in beweging, mede als gevolg van de fluctuaties in de zorgvraag en de vergrijzing van personeel. Ondanks de huidige krimp blijft er behoefte aan nieuw talent. Tegelijkertijd is het een uitdaging om medewerkers flexibel inzetbaar te houden. Met onze tools voor strategische personeelsplanning en mobiliteit bent u goed op de toekomst voorbereid. 

Ontwikkeling van medewerkers

De toenemende zelfstandigheid van cliënten en patiënten stelt andere eisen aan de competenties van uw medewerkers. Service- en klantgerichtheid worden belangrijker. Met onze talentmanagementsoftware geeft u medewerkers de regie over hun eigen ontwikkeling. Lijnmanagers krijgen inzicht in het aanwezige talent en kunnen gerichter sturen op de kwaliteit van uw zorgverlening. 


Whitepaper: Antwoord op zeven veelgestelde vragen over HR outsourcing

Overweegt u (een deel van) uw HR-processen uit te besteden en wilt u weten wat dit voor uw organisatie betekent en waar u op moet letten? In deze whitepaper geven we antwoord op zeven veelgestelde vragen over HR outsourcing.

Download whitepaper
Zorggroep Alliade

Zorggroep Alliade: "Combinatie van HR outsourcing en HR cloud software, daar is Raet onderscheidend in"

Zorggroep Alliade koos ervoor om haar HR-processen uit te besteden aan Raet en maakt gebruik van HR Self Service van Raet. “We besparen nu een paar ton per jaar, maar het belangrijkste is dat onze HR-processen aanzienlijk zijn verkort en verbeterd.”

Lees meer
Edwin Haast van Victas

Victas: "Onze medewerkers hebben met Youforce Opleidingsmanagement regie over hun ontwikkeling"

Opleiden is voor Victas van strategisch belang om de juiste zorgkwaliteit te blijven leveren. Youforce Opleidingsmanagement geeft Victas meer overzicht en controle over het administratieve opleidingsproces.

Lees meer
De Zellingen
Blog
12 januari 2016 - Sander Kars

“Interne communicatie bepalend voor succes e-HRM”

Bij zorginstelling De Zellingen tref je geen papieren formulieren meer aan voor HR-mutaties. Medewerkers kunnen hun HR-zaken zelf regelen via e-HRM.

Bel ons op +31 33 45 06 506 of Bel mij terug

Volg ons

RT @HRpraktijkNU: #HR update: 45-plussers: zo pakt u 'betrokken blijvers' aan - Een eenduidige aanpak om de mobiliteit en wendbaa... https:https://t.co/ztPmA7o1OB