Bel ons op +31 33 45 06 506

Zorg en welzijn

De zorgsector verandert in een rap tempo. Stelselwijzigingen en bezuinigingen vragen om efficiëntie en een goede balans tussen (loon)kosten en zorginkomsten. Zorginstellingen kijken kritisch waar ze kosten kunnen besparen, zodat uiteindelijk iedere euro naar de zorg van cliënten of patiënten gaat. Daarnaast gebeurt zorgverlening steeds vaker in samenwerking met het sociale netwerk van de cliënt of patiënt. Medewerkers uit de zorg moeten ondertussen voldoen aan steeds hogere kwaliteitseisen. Hoe gaat u met al deze veranderingen om?

Waar wij u mee helpen:

Efficiëntie en kostenbesparingen in uw HR-processen

Steeds meer zorginstellingen kiezen ervoor om de focus te leggen op hun kernactiviteiten: zorg verlenen. Daarom is het des te belangrijker dat de bedrijfsvoering snel en efficiënt verloopt. Wij helpen u om uw HR- en personeelsadministratie te digitaliseren met e-HRM. Desgewenst ontzorgen wij u volledig door deze processen voor u uit te voeren.

Financieel ‘in control’ zijn over de inzet van uw personeel 

70% tot 80% van alle kosten van een zorginstelling bestaat uit loonkosten. U wilt uw loonkosten dan ook in balans houden met uw inkomsten. Met onze oplossingen voor loonkostenbewaking en financiële verantwoording bent u in staat om de inzet van medewerkers op uw zorgproducten financieel onder controle te houden.

Strategische personeelsplanning

Zorginstellingen blijven de komende jaren in beweging, mede als gevolg van de fluctuaties in de zorgvraag en de vergrijzing van personeel. Ondanks de huidige krimp blijft er behoefte aan nieuw talent. Tegelijkertijd is het een uitdaging om medewerkers flexibel inzetbaar te houden. Met onze tools voor strategische personeelsplanning en mobiliteit bent u goed op de toekomst voorbereid. 

Ontwikkeling van medewerkers

De toenemende zelfstandigheid van cliënten en patiënten stelt andere eisen aan de competenties van uw medewerkers. Service- en klantgerichtheid worden belangrijker. Met onze talentmanagementsoftware geeft u medewerkers de regie over hun eigen ontwikkeling. Lijnmanagers krijgen inzicht in het aanwezige talent en kunnen gerichter sturen op de kwaliteit van uw zorgverlening. 


HR Benchmark Zorg en welzijn special: strategische personeelsplanning staat centraal

HR-managers uit de zorg geven in 2015 prioriteit aan strategische personeelsplanning en mobiliteit van medewerkers. Lees meer in de HR Benchmark Zorg en welzijn special.

Download onderzoeksrapport
Marieke Bokkinga van Sensire

Klantverhaal: Sensire

Zorginstelling Sensire legt verantwoordelijkheden laag in de organisatie. Kleine zelfstandige teams zijn zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van HR-taken. De HR cloud software van Raet, Youforce, ondersteunt de teams en zorgt voor meer efficiëntie en kwaliteit in HR-processen.

Lees meer

Bel ons op +31 33 45 06 506 of Bel mij terug

Volg ons

@guido Dank voor je feedback Guido, we werken aan verbeteringen op dit vlak! Als we je ergens mee kunnen helpen, laat het ons weten.