Bel ons op +31 33 45 06 506

Financiële dienstverlening

Technologische innovatie is in de financiële sector al enkele jaren top of mind. Innovaties in kredietverlening, betalingsverkeer, verzekeren en vermogensbeheer vormen een uitdaging voor businessmodellen en strategieën, maar bieden ook kansen voor zowel de gevestigde orde als nieuwkomers.

Voor financieel dienstverleners is het belangrijk om te kunnen inspelen op het complexe en snel veranderende speelveld. Door de bedrijfsvoering wendbaarder te maken en zo sneller te kunnen reageren op ontwikkelingen. Belangrijke aandachtsgebieden hierin zijn de ICT-infrastructuur en de personele organisatie. 

Waar wij u mee helpen:

Efficiëntie en kostenbesparingen in uw HR-processen

Het middels digitalisering efficiënter inrichten van backofficeprocessen is binnen de financiële dienstverlening aan de orde van de dag. Wij helpen u om uw administratieve HR-processen te digitaliseren en deze snel, eenduidig en efficiënt te laten verlopen. 

Creëren van wendbaarheid

U wilt succesvol omgaan met veranderende marktomstandigheden. Daarvoor is het belangrijk om uw businessmodel daar sneller op te kunnen aanpassen. Focus op uw kernactiviteiten en outsourcen van secundaire processen draagt bij aan de wendbaarheid van uw organisatie. Wij kunnen u volledig ontzorgen door uw HR- en/of salarisadministratie geheel of gedeeltelijk voor u uit te voeren. 

Talenten vinden en ontwikkelen

Om succesvol te zijn, nu en in de toekomst, heeft u medewerkers nodig met oog voor (en verstand van) informatie technologie. IT is cruciaal is voor het werven van nieuwe klanten, het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten, het analyseren van (big) data, en voor cybersecurity. Met onze talentmanagement software ondersteunen wij u bij het werven en selecteren van de juiste medewerkers. Bovendien bieden we u inzicht in de talenten van uw medewerkers zodat u ze gericht kunt inzetten en ontwikkelen. 

Internationale HR partner

Financiële instellingen kijken naar groei in het buitenland om verwachte krimp op de Nederlandse markt te compenseren en risico’s te spreiden. Wij kunnen een HR-systeem bieden waarmee u internationaal een centraal inzicht behoudt in uw HR-informatie. Hiermee is het mogelijk om over meerdere landen te rapporteren en een eenduidig talentmanagement beleid te voeren. Daarnaast kunnen wij ook uw salarisverwerking verzorgen in landen waar wij actief zijn, middels onze eigen payrolloplossingen en die van onze partners ter plaatse.

Toon meer cases